Na Platku uspješno testiran sustav zasnježenja: umjetni snijeg odlične kvalitete!

Na Platku se nalaze škole skijanja iz Slovenije, a tijekom tjedna najavljen je dolazak veće grupe djece iz osnovne škole u Jelšanama

“Od 1. siječnja ove godine Upravna tijela PGŽ počela su obavljati povjerene poslove koje je do sada obavljao Ured državne uprave, a preuzeto je i 127 djelatnika koji su raspoređeni unutar postojećih županijskih upravnih odjela sličnih nadležnosti”, izvijestio je na današnjem redovnom press kolegiju zamjenik župana Marko Boras Mandić.

Dodao je da se povjereni poslovi obavljaju na  istim lokacijama kao i  do dana preuzimanja, a promjena je da se Pisarnica Primorsko-goranske županije od 1. siječnja 2020. godine nalazi na novoj adresi Riva 10.

“Premda smo još u fazi uhodavanja svi poslovi provode se bez problema i zastoja u pružanju usluga građanima”, naglasio je zamjenik.

 

U nastavku je rekao da se posljednjih tjedan dana na Platku uspješno provodi testiranje sustava za zasnježenje, zahvaljujući kojem je bez centimetra pravog snijega omogućeno skijanje  uz pokretnu traku na donjem dijelu Radeševa.

Do sada je kvalitetnim umjetnim snijegom pokriveno 80 posto staze Radeševo, a ukoliko se zadrže niske temperature za dan, dva cijela staza bit će spremna za prve skijaše.  Za to će biti potrošeno oko jedne petine ukupnih kapaciteta vode iz akumulacijskog jezera”, naglasio je zamjenik Boras Mandić.

U ovom trenutku na Platku se nalaze škole skijanja iz Slovenije, točnije Ilirske Bistrice, a tijekom tjedna najavljen je i dolazak veće grupe djece iz osnovne škole u Jelšanama.

Pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan najavio je i nastavak investicija na području Platka.

U ovoj godini tako ŽUC nastavlja s uređenjem ceste do Platka za što je planirano 2,8 milijuna kuna, a  dodatnih 15 milijuna kuna u proračunu PGŽ pa pripremu projekta gradnje nove četverosedežnice. Razmatra se i mogućnost gradnje novih ljetnih sadržaja koji bi se kandidirali na sredstva EU fondova, najavio je Krpan.

Županije je raspisala 4 natječaja za sufinanciranje programa i projekata udruga civilnog društva s ukupno predviđenih za raspodjelu 3,25 milijuna kuna, izvijestio je pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

S tim sredstvima očekuje se financiranje čak 500 različitih program i događanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari