DAN SV. VIDA

Galerija | Na postamentima na Korzu postavljena izložba „Rijeka sad i Rijeka nekad“

Povodom Dana sv. Vida i Dana grada Rijeke na postamentima na Korzu otvorena je izložba „Rijeka sad i Rijeka nekad“ u organizaciji Fotokluba Rijeka

Fotoklub Rijeka njeguje hobističku fotografiju već više od 125 godina, živeći s Rijekom dnevnu i povijesnu dinamičnost.

S ciljem čuvanja bogatog nasljeđa i skoro svakodnevnih mijena u prostoru grada, Fotoklub Rijeka godinama provodi fotografske natječaje u koje nastoje uključiti što više autora i građana, kako bi na što originalniji način interpretirali Rijeku, Riječanke i Riječane.

Fotografije Rijeke nastale prije 70, 80 godina

Prema riječima predsjednika Fotokluba Rijeka Borislava Božića povijest hobističke fotografije u Rijeci seže u daleku 1897. godinu, a razvojem kroz godine fotografija je do danas stekla važan status u području vizualnih komunikacija.

„Početkom 50-ih godina prošlog stoljeća, u Novom listu je izašla najava otvorenja izložbe Fotokluba Rijeka na temu „Rijeka danas“ i klub od tada, svake godine organizira izložbu na tu temu. Upravo iz tog razloga na ovoj izložbi možemo vidjeti slike Rijeke nastale u protekle tri godine, ali i one koje su nastale prije 70, 80 godina što nam omogućuje da vidimo koliko se naš grad kroz godine mijenjao, koliko postaje bolje mjesto za život“, rekao je Božić.

Pogledajte videoprilog Kanala Ri:

Dodao JE kako je ponosan što je Fotoklub Rijeka na ovaj način uključen u proslavu Dana sv. Vida i Dana grada Rijeke.

Filipović: Fotografije pričaju priču o bogatoj i zanimljivoj povijesti Rijeke

Otvorenju izložbe prisustvovao je i riječki gradonačelnik Marko Filipović istaknuvši kako izložene fotografije pričaju priču o bogatoj i zanimljivoj povijesti Rijeke.

„Fotografije Rijeke nekada, svjedok su kako se grad mijenja, vjerujem s godinama na bolje. Zbog dnevne dinamike koja nam je svima često previše užurbana, neke nam vizure ponekad prolaze i nezapaženo, što vjerujem nije situacija i s turistima koji u sve većem broju dolaze i otkrivaju naš grad, a i ova je izložba prilika da i oni Rijeku upoznaju bolje, da vide kako je nekada izgledala“, rekao je gradonačelnik Filipović.

Ujedno je pozvao građane da zastanu i pogledaju ovu izložbu koja na Korzu ostaje do 20. lipnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari