FESTIVAL ISTRAŽIVAČKOG FILMA

Na Rabu održan 3. RAFF – festival istraživačkog filma; Najbolji film „Murina“ u režiji Antoanete Alamat Kusijanović

Na Rabu je proteklog vikenda održan 3. 3. RAFF – festival istraživačkog filma. U sklopu programa prikazano je sedam filmova od kojih je šest bilo u konkurenciji za nagrade

Najboljim filmom Festivala po ocjeni stručnog žirija proglašen je film „Murina“ u režiji Antoanete Alamat Kusijanović, dok je „Lihvar“ redatelja Nemanje Ćeranića najbolji film po izboru publike. Na otvorenju trećeg Rab Film Festivala koji se od 20. do 22. kolovoza održavao treći put na Rabu  sudjelovao je i župan Zlatko Komadina.

U kategoriji igranih filmova u konkurenciji je bio i „Egzil“ redatelja Visara Morine, snimljen u njemačko-belgijsko-kosovskoj koprodukciji. Od dokumentarnih filmova prikazani su „Projekt Kartel“, film koji se bavi novinarskim istragama meksičkih kartela, koje često završe fatalno po novinare, film „Žica“ Tihe K. Gudac o migrantskoj krizi i događanjima na hrvatsko-slovenskoj granici te film „Prava cijena on line poslova“ koji demistificira položaj radnika u novoj eksplozivno rastućoj on line industriji.

Posebno priznanje žirija ovogodišnjeg RAFF-a dodijeljeno je dokumentarnom filmu „Žica“ redateljice Tihe K. Gudac. Projekcijom danskog filma „Jahači pravde“ redatelja Andersa Thomasa Jensena, s Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi završen je ovogodišnji RAFF.

Filmove je ove godine za RAFF odabrao filmski kritičar i novinar Vladan Petković, a u tročlanom žiriju su redatelj i producent i direktor Nenad Puhovski, te glumice Nina Violić i Daria Lorenci Flatz.

Osim filmskog programa, održani su koncerti Zorana Predina i Nine Flamenco, te nekoliko predstavljanja knjiga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari