PROMJENA VREMENA

Na riječko područje spustio se pljusak kiše, ponegdje pada i tuča veličine graška

Dugo očekivano osvježenje napokon je stiglo i do Rijeke, grada koji će danas opravdati naziv “grada koji teče”

Danas oko 10 sati nad Rijeku i okolicu spustio se snažan pljusak kiše. Sukladno prognozama meteorologa, napokon je stiglo toliko iščekivano osvježenje! U nekim dijelovima grada i prigrada pada i tuča veličine graška.

Foto: Lara Kovačić

Iako se najavljivala proteklih nekoliko dana, kiša je iznenadila mnoge šetače i turiste pa je bilo ‘bježanja’ po Korzu i stiskanja u obližnjim kafićima.

U kratko vrijeme palo je puno kiše po četvornom metru. No za sada nema dojava o problemima u odvijanju prometa ili o izlijevanju vode iz začepljenih šahti na prometnice.

Snažan vjetar puše u Bregima u općini Matulji, Video je objavio RiMeteo, a gospođu je vjetar dobrano uzdrmao!

Prognoza za danas

Postupno naoblačenje sa sjeverozapada, lokalno s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za utorak uz napomenu da su poslijepodne, a osobito navečer pljuskovi mogući i na istoku zemlje.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, u drugom dijelu dana uz više oblaka moguć je poneki pljusak, ponajprije u unutrašnjosti dok će duž obale i na otocima oborine opet uglavnom izostati.

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na moru sjeverozapadni i jugozapadni.

Navečer na sjevernom Jadranu bura će biti u jačanju. Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati od 28 do 33, a na istoku i u Dalmaciji između 32 i 36 Celzijevih stupnjeva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari