SVEČANI DOGAĐAJ

Na Rujevici položen kamen temeljac za izgradnju Srpskog kulturnog centra!

Photo: Kanal Ri/Screenshot

U ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, na Rujevici, u neposrednoj blizini Češkog doma, održana je svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju Srpskog kulturnog centra. Ovaj događaj, organiziran od strane Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije, okupio je brojne predstavnike zajednice i goste iz javnog života.

Srpski kulturni centar, čija je izgradnja počela, namijenjen je afirmaciji nacionalnih kulturnih i društvenih potreba srpske zajednice, ali s otvorenošću prema široj zajednici. Projekt, čiji je autor arhitekt Vlado Bralić, obuhvaća dvoranu kapaciteta 80-100 osoba, uredske prostore, biblioteku te izložbeni prostor, dok će najviša etaža biti rezervirana za smještaj studenata i gostiju.

Župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina, zajedno sa suradnicima, bio je nazočan događaju, pokazujući podršku ovom važnom projektu. Financiranje izgradnje, u iznosu od 5,2 milijuna eura, osigurano je sredstvima Državnog proračuna, a planirani završetak radova predviđen je za 2025. godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja