ODLIČNE VIJESTI

Riječke škole po prvi put dobivaju srednjoškolsko plesno obrazovanje!

20.01.2009., Rijeka - Prva Susacka Gimnazija, koju je pohadala Anita Salov. Photo: Nel Pavletic/24sata

Ministarstvo znanosti i obrazovanja prihvatilo je prijedlog Prve sušačke hrvatske gimnazije te će se, po prvi put u povijesti srednjoškolskog obrazovanja u Primorsko-goranskoj županiji, provoditi programi plesač klasičnog baleta i plesač suvremenog plesa, izvijestila je pročelnica Edita Stilin o novim srednjoškolskim programima.

Odobrenje je zaprimila i Prva riječka hrvatska gimnazija za program međunarodne diplome IBInternational Baccalaureate za 1. i 2. razred, a koji se do sada provodio za učenike 3. i 4. razreda. Potom, Ekonomska škola Rijeka i Srednja škola Antuna Barca Crikvenica za novi gimnazijski razred te Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka za program Tehničar za informacijske tehnologije. Dodatno, OŠ Ivana Gorana Kovačića u Delnicama odobreno je novo radno mjesto za logopeda.

U tijeku su i nabave za uređenje te se planiraju radovi na 40 škola kojima je PGŽ osnivač, rekla je Stilin izdvojivši da je zaprimljena građevinska dozvola za gradnju sportske dvorane Željezničko tehničke škole Moravice. Objavljena je i javna nabava za početak radova na dogradnji OŠ Omišalj – PŠ Dobrinj. Očekuje se skorašnja dozvola za novu školu u Rešetarima dok se trenutno projektira glavni i izvedbeni projekt s troškovnikom za školu u Marinićima.

Pročelnica je izvijestila i o privremenom broju upisane djece u osnovne škole. Do sada se prijavilo 2355 djece, 481 dijete nije prijavljeno, a od tog broja, 382 je zahtjeva za upis u školu drugog upisnog područja. Navela je da je i započelo utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta. Odluka o upisu u prvi razred srednje škole još nije došla, priopćila je Stilin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari