POČETAK IZGRADNJE U 2023.

Na Rujevicu će slijetati helikopteri HGSS-a: Zaključen ugovor o idejnom projektu Zdravstvenog centra Rujevica – Zapad

Početak izvođenja radova na izgradnji očekuje u rujnu 2023. godine

Na redovitoj konferenciji za novinare zamjenik župana Vojko Braut informirao je o aktualnostima vezanim uz projekt izgradnje novog Zdravstvenog centra Rujevica – Zapad gdje će se, uz Helikoptersku bazu HGSS-a graditi i županijski Centar za hitnu medicinu i sanitet.

U suradnji s HGSS-om i Gradom Rijekom provest će se reparcelacija zemljišta, a radovi na iskopima trebali bi započeti krajem ove godine.

Ujedno, po okončanju javne nabave, zaključen je ugovor o projektiranju idejnog projekta vrijedan 1,08 milijuna kuna s riječkim arhitektonskim studiom Mapa d.o.o., naveo je dožupan. Potom slijedi izrada glavnog projekta dok se početak izvođenja radova na izgradnji očekuje u rujnu 2023. godine.

Prema riječima zamjenika Brauta, radi se o generacijskom projektu koji će objediniti resurse i djelovanje interventnih službi na području Primorsko-goranske županije te, u suradnji s resornim ministarstvom, uspostaviti infrastrukturu za hitnu helikoptersku službu za otoke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari