SPOMEN NA STRADALE OSLOBODITELJE

Galerija | Na spomen obilježjima stradalim borcima položeni vijenci povodom Dana oslobođenja Rijeke

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na Dan oslobođenja Rijeke od fašizma, delegacije Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Rijeke položile su vijence na spomen obilježja stradalim osloboditeljima.

Vijenci su položeni na spomen obilježjima na Groblju Gornja Drenova (spomen kosturnica), Spomeniku Lubanj, podignutom na jednoj od ključnih točaka velike bitke za oslobođenje Rijeke, na brdu Lubanj, Partizanskom groblju na groblju Kozala, spomeniku kod Spomen kosturnice na Trsatu, Spomen kosturnici na Trsatu i Spomeniku oslobođenja na Delti.

U ime Grada Rijeke vijence je na svim lokacijama položio gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima, a u ime Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Rijeke, predsjednik UABA Rijeka Vojko Obersnel.

U ime Primorsko-goranske županije vijence je na Spomenik oslobođenja na Delti položio zamjenik župana Petar Mamula sa suradnicima.

Njima su se pridružili i predstavnici političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Rijeke, predsjednica Gradskog vijeća Ana Trošelj, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan te pripadnici MUP-a PU Primorsko-goranske.

Bitka za Rijeku bila jedna od najtežih na našem području u Drugom svjetskom ratu. Tijekom borbenih operacija za oslobođenje Rijeke, od 16. travnja pa do konačnog oslobođenja, poginulo je gotovo tri tisuće partizana.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari