"PRIVATNI POSJED"

KVARNER Nasred plaže postavili ogradu i kućicu: Prisvojili pomorsko dobro i postavili drsku obavijest

Foto: Čitatelj/morski.hr

Od predivne plaže za roditelje s malom djecom sada je zahvaljujući ogradi ostalo samo oko 10 metara, odnosno oko 400 kvadratnih metara površine, piše Morski.hr.

Svega nekoliko metara od obale, ograda s upozorenjem “Privatni posjed”. Na lošinjsku plažu Valdarke netko je, osim spomenute ograde, postavio čak i kućicu! Prizor je to na koji je naišao, a zatim ga i dokumentirao, jedan čitatelj.

“Praktično od predivne plaže nije ostalo ništa!” navodi čitatelj za Morski.hr dodajući da su često odlazili tamo s unucima jer je plaža idealna za malu djecu.

Od predivne plaže za roditelje s malom djecom, međutim, sada je zahvaljujući ogradi ostalo samo oko 10 metara, odnosno oko 400 kvadratnih metara površine. Nema više ni hladovine borove šume jer je iza ograde.

Kako portal podsjeća, prema Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, novčanom kaznom u iznosu od 6.000,00 do 130.000,00 eura kaznit će se za pomorski prekršaj pravna osoba koja ograničava i/ili isključuje opću upotrebu pomorskog dobra ili zaposjeda pomorsko dobro na bilo koji način za sebe ili drugoga, piše Morski.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari