NA TRSAT STIŽE ADVENTSKA BAJKA! Prvi Advent na Trsatskoj gradini uz tisuće lampica i najveću kuglicu u Hrvatskoj

Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Blagdanskom ugođaju na Trsatskoj gradini pridonijet će čak 11 kilometara božićne rasvjete, dok će na ulazu u tvrđavu posjetitelje dočekati najveća kuglica u Hrvatskoj, visoka čak pet metara

Prvi Advent na Gradini, koji donosi brojna događanja za sve uzraste, održat će se od 9. prosinca 2017. do 7. siječnja 2018. godine. Blagdanskom ugođaju na Trsatskoj gradini pridonijet će čak 11 kilometara božićne rasvjete, dok će na ulazu u tvrđavu posjetitelje dočekati najveća kuglica u Hrvatskoj, visoka čak pet metara, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Kako je kazao u ime organizatora Vedran Babić, manifestacija je osmišljena na temelju iskustava organizatora adventskih događanja diljem Europe, a svjetlosne dekoracije koje će uskoro stići u Rijeku naručene od jednog od najpoznatijih proizvođača.

„Poznati trsatski zmaj upregnut će kočiju, Rimska kula ogrnut će svjetlucavi plašt, a kameni zidovi bit će obojani tisućama lampica. Posjetitelji će moći degustirati tradicionalne adventske delicije u ledenoj spilji ili u adventskim kućicama. U Miru junaka bit će postavljene božićne jaslice sastavljene od više od 300 elemenata koje su posebno za ovu priliku izrađene u Rimu,“ kazao je Babić, izrazivši uvjerenje da će jedinstvena božićna bajka oduševiti ne samo Riječane, već i brojne posjetitelje našeg grada.

Podršku organizaciji prvog Adventa na Gradini dao je i Grad Rijeka, a gradonačelnik Vojko Obersnel čestitao je Babiću na hrabrosti što se upustio u nimalo jednostavan organizacijski pothvat. Izrazio je uvjerenje da će Advent na Gradini ne samo dodatno valorizirati ovaj srednjovjekovni kaštel, već i značajno obogatiti božićno-novogodišnji program koji je u Rijeci posljednjih godina poznat pod nazivom „Rijeka Advent“, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Kako je kazala Ines Boban-Štiglić iz Turističke zajednice grada Rijeke, Trsatski kaštel posljednjih je godina postao prava turistička meka koju pohode brojni posjetitelji a brojna događanja znatno su doprinijela popularnosti ove destinacije i poboljšanju turističke ponude grada Rijeke.

Tvrdnju podupiru i statistički podaci – dok je u cijeloj 2016. godini Trsatsku gradinu obišlo 80 tisuća posjetitelja, u ovoj godini već ga je posjetilo 130 tisuća gostiju.

„Vjerujem da će i Advent na Gradini dodatno doprinijeti atraktivnosti našeg grada i da će privući brojne turiste iz Hrvatske i inozemstva,” kazala je Boban Štiglić.

U sklopu Adventa na Gradini posjetitelji će moći uživati u sveukupno 13 različitih programa. U sklopu otvaranja manifestacije Trsatsku gradinu obasjat će tisuće lampica, a adventsku bajku posjetitelje će uvesti Plesna skupina Ri Dance.

Dva puta bit će održano uprizorenje živih jaslica s 20 kostimiranih izvođača u izvedbi Zajednice Krista Kralja. Oni najmlađi uživati će u druženju s Djeda Mrazom, božićnoj iluziji u izvedbi renomiranog iluzioniste Andreja Škedela te u dječjem dočeku Nove Godine.

Na Adventu na Gradini nastupit će Love Runners band, Klapa Luka, No Stress band, Magic cock rock band te Retro’s Band, a posjetitelji će u Novu godinu ući uz glazbeni nastup Klape Nevera i DJ Fishera.

Projekt Adventa na Gradini vrijedan je 850 tisuća kuna, a Grad Rijeka podupro ga je s oko 80 tisuća kuna te drugim načinima nefinancijske pomoći. Kako je istaknuo Babić, velik dio vrijednosti projekta odnosi se na nabavu svjetlosne dekoracije te će u narednim godinama organizacija manifestacije tražiti manja izdvajanja, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Program Adventa na Gradini

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari