JESU LI U STRAHU?

Video | Na Trsatu nestaju brončani stupovi, ljudi ostali bez struje! Građani ogorčeni, evo što kažu iz policije

Petsto eura po komadu – baš toliko zarade lopovi koji su s riječkog Trsata ukrali rasvjetne stupove od bronce. Očito organizirana skupina u pljačku je krenula u noći s petka na subotu. Tri su stupa odnijeli, jedan pokušali, ali nisu uspjeli

Tisuću i pol eura za nekoliko sati prljavog posla. Prvi je krađu primijetio dugogodišnji predsjednik Gradske glazbe Trsat, u čijem dvorištu više nema svjetla, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

“To je verzirana ekipa, koja mora doć s kombijem unutra, na brzinu maknu struju, naprave kratki spoj i odnesu brončane kandelabre, znači svaki ima oko sto kila”, govori Mirko Šoštarić, bivši predsjednik Gradske glazbe Trsat.

A četvrti nisu uspjeli jer na put im je stao hrabri Grom.

Marijan svake noći strepi od novog pohoda lopova, ulična lampa koju imaju na piku je ispred njegovog praga.

“Noćas sam gleda, upalim ovo svilo tu i onda vjerojatno radi toga, boji se, neće doć. Ovo je bronca, to zlata vridi. To prodaju na otpadu, ko zna di to voze, to je u dogovoru sigurno s nekim”, smatra Marijan Ševerdija iz Rijeke.

Kroz godine je na ovaj način uništeno i ukradeno čak osam uličnih lampi. Stanovnici su ogorčeni i traže da se nešto učini.

“Ovo je katastrofa što se radi. Da sumnjam, ja bi im kao bivši policajac rekao, ali moje sumnje su neosnovane i tako dalje, to mora policija utvrdit”, kaže Šoštarić.

Iz policije kažu da rade na tome. Vjeruju da će lopovi dolijati, jer uhvaćeni su i oni koji su istu stvar radili na Krku i u Opatiji. Za sada im je prijavljena krađa jednog stupa, jer za druga su dva, kažu Trsaćani, naknadno primijetili da su ukradeni.

“Policija je zaprimila prijavu kako je na Trsatu otuđen rasvjetni stup, brončani, u vrijednosti cirka 500 eura. U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se otkrio počinitelj”, rekla je glasnogovornica PU primorsko-goranske, Svemirka Miočić, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari