'ŽELIMO HRVATSKU BEZ NEPRAVDE'

Na Trsatu obilježen Praznik rada uz znakovite poruke, karanfile i nezaobilazni fažol

Radnici su danas opterećeni brojnim problemima, upozoreno je danas iz Rijeka na obilježavanju Međunarodnog praznika rada. Građani su se zabavili uz nastupe Prvoh riječkih mažoretkinja, nastupe klapa, zbora Jeka Primorja te uz nezaobilazni prvomajski fažol, karte i boćanje

Međunarodni praznik rada obilježen je na Trsatu u organizaciji riječkog i primorsko-goranskog SDP-a, čiji su predstavnici upozorili da je Hrvatska na začelju Europske unije a radnici su opterećeni brojnim problemima

“Želimo Hrvatsku bez nepravde. Želimo zemlju sretnih ljudi koji će od svog rada moći živjeti život dostojan čovjeka. U ovim kriznim vremenima, nastavljamo se boriti za veće plaće, socijalnu sigurnost, bolje uvjete rada, iskorjenjivanje diskriminacije i razlika po spolnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi. S nadom u bolje sutra, svim građankama i građanima Hrvatske želimo sretan Međunarodni praznik rada!”, proglas je SDP-a odaslan uoči ovogodišnje proslave Međunarodnog praznika rada.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na Trsatu, predsjednik riječkoga SDP-a i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović rekao je da je Rijeka mjesto socijaldemokracije a SDP-u je rad i radništvo oduvijek u središtu pažnje i borbe za boljitak radništva.

“Živimo u zemlji koja je na začelju EU, a radnici su opterećeni brojnim problemima, poput inflacije”, rekao je Filipović dodavši da je Praznik rada za SDP najvažniji praznik u godini.

Kazao je da se kao gradonačelnik Rijeke u prošle tri godine trudio održati dijalog sa socijalnim partnerima te povećati plaće i materijalna prava ustanova i komunalnih društava.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Mirela Ahmetović, politička tajnica i saborska zastupnica SDP-a rekla je kako sanja da živi u zemlji gdje se ne kradu javna sredstva, zarađene plaće i mirovine.

“Mnogi iz Hrvatske odlaze u Irsku, kako bi ostvarili svoje snove, ne dajte da vaši unuci i djeca moraju odlaziti u Irsku zbog toga”, poručila je Ahmetović.

Uz poruku “Ustajte prezreni na svijetu”, okupljenje je pozvala da ne dopuste da im ukradu snove.

Predsjednik primorsko-goranskog SDP-a i saborski zastupnik Ivica Lukanović ustvrdio je da se borba za prava radnika i mora nastaviti.

Mnoga pitanja koja su isticali radnici u prosvjedima prije stotinjak godina su riješena, ali se stalno otvaraju nova za radništvo i radnička prava, naveo je.

“Danas nije toliko teško raditi kao nekad, ali je problem neravnopravna raspodjela stečenoga, pri čemu neki zgrću novac, a radnicima je sve teže”, rekao je Lukanović.

Građani su se zabavili uz nastupe Prvoh riječkih mažoretkinja, nastupe klapa, zbora Jeka Primorja te uz nezaobilazni prvomajski fažol, karte i boćanje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari