UGODAN IM BORAVAK

Na UNIRI stiglo 116 studenata iz čitave Europe na Erasmus

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Centar za međunarodnu mobilnost/Erasmus Sveučilišta u Rijeci je 2. ožujka 2022. održao online welcome day za Erasmus studente koji su došli na Sveučilište u Rijeci u ljetnom semestru 2021./2022. Trebalo je doći 176 studenata na 14 sastavnica, ali zbog odustajanja uslijed COVID19 na Sveučilište u Rijeci u ljetnom semestru došlo je 116 studenata.

Na Akademiju primijenjenih umjetnosti dolaze tri studenta: dva studenta iz Latvije s “RISEBA” University of Applied Sciences i jedan student iz Njemačke s University of Applied Sciences, Düsseldorf.

Na Filozofskom  fakultetu studijski boravak ostvarit će jedanaest studenata: jedan student iz Slovačke s Comenius University in Bratislava, dva studenta iz Italije s Università degli Studi di Urbino Carlo Bo i University of Milan, jedan student iz Indije s University of Delhi, jedan iz Finske s University of Jyväskylä, četiri studenta iz Njemačke s University of Oldenburg, University of Osnabrück i University of Stuttgart, te dva studenta iz Portugala s University of Porto.

Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti dvadeset i tri studenta: osam studenata iz Poljske s Andrzej Frycz Modrzewski Krakow University, Cracow University of Economics, SGH Warsaw School of Economics, University of Economics in Katowice, University of Lodz, Warsaw University of Life Sciences i Wroclaw University of Economics and Business, šest studenata iz Francuske s ESCE International Business School i Rennes School of Business, jedan student iz Finske sa South-Eastern Finland University of Applied Sciences, četiri studenta iz Slovačke s Technical University of Košice i University of Economics in Bratislava, dva studenta iz Portugala s Universidade Europeia i University of Aveiro, jedan student iz Češke s University of West Bohemia, te jedan student iz Rusije s Ural Federal University.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u ljetnom semestru 2021./2022. studirat će dvadeset i jedan student: jedan student iz Nizozemske s Breda University of Applied Sciences, tri studenta iz Velike Britanije s Glasgow Caledonian University i Liverpool John Moores University, tri studenta iz Njemačke s Katholische Universität Eichstätt-Ingolstadt i Nuertingen-Geislingen University, dva studenta iz Latvije s Latvia University of Life Sciences and Technologies, tri studenta iz Slovačke s Matej Bel University in Banská Bystrica i University of Economics in Bratislava, jedan student iz Poljske s Poznań University of Economics and Business, dva studenta iz Bugarske sa Sofia University St. Kliment Ohridski, jedan student iz Rumunjske s Transilvania University of Brasov, dva studenta iz Španjolske s Universidad Complutense de Madrid i Universidad Rey Juan Carlos, dva studenta iz Litve s University of Applied Sciences in Vilnius, te jedan student iz Italije s University of Udine.

VIDEO DANA:

Na Fakultet dentalne medicine dolaze dva studenta iz Sjeverne Makedonije sa Ss. Cyril and Methodius University in Skopje.

Na Fakultet zdravstvenih studija dolazi šest studenata; tri studenta iz Poljske s College of Rehabilitation, Warsaw i Bronislaw Markiewicz State Higher School of Technology and Economics in Jaroslaw, te tri studenta iz Slovačke s Catholic University in Ružomberok.

Na Fakultet informatike i digitalnih tehnologija dolazi pet studenata; jedan student iz Estonije s Tallinn University of Technology, jedan iz Španjolske s Universidad de La Laguna, te tri studenta iz Sjeverne Makedonije s University “St Kliment Ohridski”  – Bitola i Ss. Cyril and Methodius University in Skopje.

Na Učiteljski fakultet dolazi jedan student iz Slovačke s Catholic University in Ružomberok.

Na Fakultet za matematiku dolazi jedan student iz Italije s Universita degli Studi di Napoli Federico II.

Na Odjel za fiziku dolazi jedan student iz Francuske sa Sorbonne Université.

Na Građevinski fakultet dolaze četiri studenta; jedan student iz Turske sa Suleyman Demirel  University, Isparta, dva studenta iz Njemačke s RheinMain University of Applied Sciences, te jedan student iz Portugala s Polytechnic Institute of Bragança.

Pomorski fakultet ugostit će deset studenata; dva studenta iz Njemačke s Jade University of Applied Sciences, četiri studenta iz Latvije s Latvian Maritime Academy, jednog studenta iz Poljske s Maritime University of Szczecin, te tri studenta iz Grčke s University of Piraeus.

Na Pravnom fakultetu studijski boravak ostvarit će devetnaest studenata: jedan student iz Češke s Charles University, tri studenta iz Slovačke s Comenius University in Bratislava i P.J. Šafárik University in Košice, jedan student iz Turske s Kadir Has University, dva studenta iz Njemačke s Ludwig-Maximilians-Universität i University of Siegen, dva studenta iz Mađarske s National University of Public Service, Budapest, jedan student iz Norveške s University of Bergen, pet studenata iz Poljske s University of Bialystok, University of Opole i University of Wrocław, jedan student iz Austrije s University of Graz, dva studenta iz Grčke s University of Piraeus, te jedan student iz Italije s University of Trento.

Na Tehnički fakultet dolazi devet studenata iz Francuske s Universite du Littoral Cote d’Opale (EILCO) i ESAIP Engineer School, Angers Anjou.

Najviše studenata dolazi iz Poljske, potom Francuske, Slovačke i Njemačke.

Sveukupno će na Sveučilištu u Rijeci u 2021./2022. studirati 268 incoming Erasmus  studenata.

U okviru Welcome day prezentacije, studentima su se obratile rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, te Maša Šašinka, rukovoditeljica Centra za međunarodnu mobilnost, te im zaželjele uspješnu i produktivnu mobilnost, a ujedno i zabavan boravak u Rijeci i Hrvatskoj.

Djelatnice Centra za međunarodnu mobilnost održale su prezentaciju o Sveučilištu u Rijeci te upoznale studente sa svim praktičnim stvarima vezanim uz studij i boravak u Rijeci i Republici Hrvatskoj.

Nažalost, zbog epidemiološke situacije, nije se održalo uobičajeno druženje Erasmus studenata u atriju Građevinskog fakulteta, no nadamo se da će studenti imati prilika družiti se uživo i uživati u svim aspektima svoje mobilnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari