NUDI VIŠENAMJENSKU POMOĆ

Video | Na Vežici otvoren Centar za podršku obitelji i mladima “Domus Domini”. Pogledajte kako dobro izgleda!

Kod Osnovne škole Vežica svečano je otvoren Centar za podršku obitelji i mladima “Domus Domini”. Centar će omogućiti privremeni smještaj mladim osobama koje izlaze iz odgojnih domova

Četiri godine od ideje i prijave projekta Domus Domini do danas otvorenog centra trebalo je za pretvoriti ruševinu kraj osnovne škole u reprezentativni centar.

”Ovaj objekat je osmišljen da postane jedan centar u Rijeci koji će ponuditi višenamjensku pomoć svojim građanima, ali ne samo Rijeke nego i županije, ali i svima ostalima koji dođu ovdje”, poručio je voditelj projekta Domus Domini Eddy Rot za Kanal Ri.

Nositelj projekta vrijednog gotovo milijun i 500 tisuća eura je udruga Martin Guerin Centar s partnerima.

”Naši partneri Centar za rehabilitaciju Rijeka će imati svoje terapijske radionice, također naši partneri Depaul Hrvatska će imati predavanja prevencije beskućništva”, rekao je predsjednik udruge Martin-Guerin Centar Marko Kolić.

Centar je formiran na dva kata, a upravo smještaj osoba koje izlaze iz sustava socijalne skrbi nakon osamnaeste godine je bio jedan od primarnih ciljeva.

Otvorenjem centra završena je prva faza projekta, a sada ide faza financiranja programa, djelatnika i svega što udruga ima u planu. A za to trebat će i pomoć, izvještava Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari