EKOLOŠKA AKCIJA

Galerija | Na vološćanskom mandraću učenici bacili 3000 eko-kuglica u more; Pogledajte njihovu radost zbog toga!

Ekološka akcija bacanja 3 tisuće kuglica s efektivnim mikroorganizmima u more povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa održana je na vološćanskom mandraću u organizaciji Liburnijskih voda d.o.o. u suradnji s opatijskom osnovnom školom.

Oko 130 učenika s nastavnicama i ravnateljicom Osnovne škole „R. K. Jeretov“ Opatija, predstavnici Liburnijskih voda, tvrtke Efektivni mikroorganizmi originalna tehnologija Rijeka d.o.o. i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a bacili su u more kuglice koje pomažu bioremedijaciji i oplemenjivanju morske vode. Ovo je već peta ekološka akcija oplemenjivanja mora na Liburniji, a prijašnje su održane u Ičićima, Voloskom, Lovranu i Opatiji.

Efektivni mikroorganizmi predstavljaju otopinu koja sadrži 80 raznih mikrobnih skupina u kojoj glavnu ulogu imaju fotosintetske bakterije i bakterije mliječnih kiselina te su u potpunosti prirodan proizvod.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari