Na Zametu uskoro 6. smotra pčelarstva PGŽ “Riječki medenjak 2019.”

Foto: Riportal.hr/Ilustracija

“Riječki medenjak 2019.” koncipiran je kao manifestacija izložbenog, prodajnog, degustacijskog i edukativnog karaktera

U sjedištu Primorsko-goranske županije predsjednik Udruženja pčelarskih udruga PGŽ Nedjeljko Mrakovčić, profesor Dražen Lušić iz Hrvatske udruge senzorskih analitičara meda te Teodora Cimaš iz županijskog Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj najavili su 6. smotru pčelarstva PGŽ “Riječki medenjak 2019.”, koja će se od 25-26. listopada 2019. godine održati u multifunkcionalnoj dvorani Centra Zamet.

Manifestacija predstavlja centralno mjesto okupljanja pčelara plavo-zelene županije u cilju promocije pčelarstva, edukacije pčelara i građanstva, predstavljanja i ocjenjivanja kvalitete medova s područja županije i šire, uz mogućnost prodaje i degustacije.

Foto: PGŽ

Koncipirana je kao manifestacija izložbenog, prodajnog, degustacijskog i edukativnog karaktera. Posjeduje stručno-edukativni program koji se odvija paralelno s izložbom proizvođača pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme.

Prvi dan (petak, 25.10.2019.), konceptualno je posvećen aktivnostima vezanim uz posjetu i edukaciju djece osnovnoškolske i predškolske dobi, poglavito iz Rijeke i riječkog prstena uz sudjelovanje školskih i predškolskih institucija iz cijele Primorsko-goranske županije.

Drugi dan manifestacije (subota. 26.10.2019.), naglasak je dan na edukacijske programe za građanstvo, pčelare i potrošače. Izložbeno-prodajni karakter smotre zadržan je tijekom cijelog trajanja smotre.

U sklopu manifestacije održat će se i „13. Zlatno ulište 2019“, ocjenjivanje kvalitete meda koje predstavlja jedno od najvećih ocjenjivanja kvaliteta meda u Hrvatskoj te Medni doručak hrvatskih pčelinjaka .

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views