NAGRADA TZ RIJEKE: Pomorski policajac Krešimir Puljić s kolegama spasio izgubljenu češku turistkinju

Tijekom proteklih godina sudjelovao je i u međunarodnim misijama u Grčkoj i Libiji

U povodu završetka ovogodišnje akcije „Volim Hrvatsku – Volim Rijeku“, danas je na Svjetski dan turizma u vijećnici Grada Rijeke održan prigodni program u sklopu kojega su dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim pojedincima i tvrtkama za doprinos u kvaliteti ugostiteljstva i turizma te za uređenje grada Rijeke.

U okviru ovog projekta proveden je izbor u više kategorija, a u jednoj od njih pod nazivom „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu“, bila je i kategorija „policajac“. Priznanje za doprinos kvaliteti turizma i promociji grada Rijeke s naglaskom na sigurnost u ovoj kategoriji, ove godine dobio je policijski službenik Krešimir Puljić iz Postaje pomorske policije Rijeka.

Zasluženo priznanje policijskom službeniku Puljiću, kao i ostalim dobitnicima u ovoj akciji uručili su gradonačelnik Grada Rijeke, Vojko Obersnel i predsjednik Turističke zajednice grada Rijeke, Petar Škarpa.

Policijski službenik Krešimir Puljić izabran je između ostalih službenika za ovu nagradu jer je uz svoj redovni profesionalni i predani odnos prema poslu sudjelovao ovo ljeto u događaju kod Brseča gdje je zajedno s posadom policijskog broda pronašao stariju češku turistkinju koja se izgubila na obalnom šumskom području.

Kriminalist po struci, Puljić u sustavu policije djeluje od 1999. godine, a u Postaji pomorske policije raspoređen je na mjestu upravitelja stroja ophodnog broda.

Tijekom proteklih godina sudjelovao je i u međunarodnim misijama u Grčkoj i Libiji, a obavljajući službu na svim morskim pravcima koji okružuju Rijeku i ostale turističke destinacije naše županije svojom susretljivošću i profesionalnim načinom rada pridonio je ugledu ne samo policije, već i cijelog grada i županije kao sigurne turističke destinacije.

Akcija „Volim Hrvatsku-Volim Rijeku“ provodi se u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke u sklopu nacionalnog projekta Hrvatske turističke zajednice „Volim Hrvatsku“ s ciljem podizanja opće razine kvalitete životnog i turističkog prostora, zaštite okoliša te ugodnijeg i sigurnijeg boravka turista u gradu Rijeci i okolici.

Foto: PU primorsko-goranska

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari