SVJETSKI DAN UČITELJA

NAGRADE UČITELJIMA Župan Komadina: Hvala vam što odgajate i obrazujete našu djecu!

Ove je godine za županijsku nagradu pristiglo 10 prijava

U povodu 5. listopada, Svjetskog dana učitelja, u Svečanoj dvorani dr. Izidor Kršnjavi Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci, Primorsko-goranska županija organizirala je prigodnu svečanost na kojoj su župan Zlatko Komadina i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin dodijelili nagrade najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima i ustanovama.

Ove je godine za županijsku nagradu pristiglo 10 prijava.

Kandidirale su se 2 ustanove, a u kategoriji odgojno-obrazovnih djelatnika konkuriralo je ukupno njih 8, od čega 4 odgojno obrazovna djelatnika osnovnih škola i 4 odgojno obrazovna djelatnika srednjih škola.

Prema odluci povjerenstva ovogodišnje nagrade pripale su Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, Ekonomskoj školi Mijo Mirković Rijeka te Sanji Janeš, učiteljici matematike u OŠ Petar Zrinski iz Čabra, Zoranu Skenderu nastavniku tjelesne kulture u OŠ u Ravnoj Gori, profesorici hrvatskog jezika i književnosti u opatijskoj Hotelijerskoj-turističkoj školi Tanji Marčan te profesoru informatike u Gimnaziji Andrija Mohorovičić iz Rijeke Goranu Boneti.

Župan Komadina uz čestitke nagrađenim uputio je čestitke i svim prosvjetnim djelatnicima, koji kako je rekao rade jedan od najljepših poslova.

Podsjetio je da je PGŽ osnivač svih srednjih i velike većine osnovnih škola u Županiji.

„Trudimo se svima vama osigurati čim bolje uvjete za rad kontinuiranim ulaganjem u školske objekte. Praktički svake godine izgradimo jednu novu osnovnu školu, a ove ćemo godine izgraditi i sportsku dvoranu srednjoj Medicinskoj školi. Želim vam puno uspjeha u radu i zahvaljujem vam se što odgajate i obrazujete našu djecu, poručio je sa svečanosti župan Komadina.

U prigodnom programu nastupali su učenici Glazbene škole I. M. Ronjgova Sergej Božić i Lina Banić uz pratnju profesorica Slađane Čolović i Ivane Marčelje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari