ČESTITKE

Galerija | Nagrade za Naj akcije i volonterski rad u rukama opatijskog DND-a

Članovi opatijskog DND jučer su imali razloga za slavlje. Lejla Sinanović, Fran Rubeša i Lana Golubović na svečanom Savjetovanju programa „Gradovi i općine – prijatelji djece“ u Zagrebu predstavili su aktivnu dječju participaciju na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini kao djeca članovi vijeća različitih lokalnih, nacionalnih i međunarodnih organizacija.

Tema Savjetovanja bila je dječja participacija, a Sanja Škorić, tajnica DND-a Opatija, dopredsjednica Saveza DND-a Hrvatske te voditeljica verificiranog programa „Dječjim sudjelovanjem za svijet po mjeri djeteta“ Saveza DND-a Hrvatske sudjelovala je u panel raspravi “Sudjelovanje djece u odlučivanju na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini i u školskim aktivnostima”.

Na Savjetovanju su kao i svake godine do sada proglašene i Naj-akcije: DND Opatija ogranak Lovran dobio je povelju za Naj-akciju “Oči Lovrana”, a voditeljica projekta Nina Ivanović program je predstavila na Savjetovanju. Naj-akcijom proglašen je i senzorni vrt DND-a Opatija.

Koordinatorica volontera opatijskog DND-a Antonia Katić dobitnica je Državne nagrade za volontiranje za fizičku osobu Koordinatora volontera 2022. koju dodjeljuje Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Nagradu su joj uručili Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i državna tajnica Marija Pletikosa.

Opatijski DND-ovci ponijeli su i nagradu “Organizator volontiranja 2022.” koju dodjeljuje Udruga za razvoj civilnog društva SMART-Volonterski centar Rijeka, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Nagradu su im uručili zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, gradonačelnik grada Rijeke Marko Filipović i voditeljica Volonterskog centra Rijeka Marta Hauser.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari