ŽUPANIJSKE NAGRADE

Nagrađeni najbolji sportaši i klubovi u Primorsko-goranskoj županiji

Primorsko-goranska županija tradicionalno je dodijelila županijske nagrade za vrhunska sportska postignuća i osvojene medalje na velikim sportskim natjecanjima. Svečanost u čast najboljih sportaša u 2022. godini održana je novoizgrađenoj školskoj sportskoj dvorani Medicinske škole u Rijeci, a nagrađenim sportašima je čestitao župan Zlatko Komadina.

“U našoj županiji imamo uvjete za sve vrste sportova. Mislim da smo jedini koji možemo razvijati i dvoranske i atletske i timske sportove i na vodi i na snijegu i pod vodom. To omogućava bavljenje raznim disciplinama. Naravno, u sportu je potreban i važan predan rad i marljivost”, rekao je župan i podsjetio da je Primorsko-goranska najsportskija županija po broju stanovnika koji se bave sportom.

U ime cijele olimpijske obitelji, čestitakama se pridružio glavni tajnik HOO Siniša Krajač rekavši kako je ovo jedna u nizu potvrda koliko Primorsko-goranska županija brine o svojim sportašima.

Nagrade su dodijeljene za pojedinačna vrhunska sportska postignuća odnosno osvojene medalje na najvećim međunarodnim sportskim natjecanjima. Potom klubovima čiji su članovi nagrađeni za pojedinačna sportska postignuća te ekipna postignuća na državnoj i međunarodnoj razini. Također, s obzirom na to da su u 2022. godini ostvareni izuzetni rezultati u kuglanju i u boćanju dodijeljene su posebne novčane nagrade za sportska postignuća od osobite vrijednosti i značaja za Županiju.

Ukupno je u pojedinačnoj konkurenciji nagrađeno 33 sportaša i njihovih 20 klubova, 10 klubova za ekipna klupska postignuća na državnoj razini te dodatne tri nagrade za sportska postignuća od posebnog značaja.

Podsjetimo, u proračunu za 2022. godinu za dodjelu županijskih nagrada za kvalitetu u sportu i vrhunska sportska postignuća osiguran je iznos od 33.180,00 eura.

Uz župana Komadinu, nagrade su uručile zamjenica župana Marina Medarić i resorna pročelnica Sonja Šišić, a glazbenim i plesnim točkama program su obogatili Martina Vidović, Lara Richter te učenice 3b razreda OŠ za klasični balet i suvremeni ples – Paula Dominik, Tia Ivanković, Kiona Elu Miholić, Marta Milovanović, Lana Nastasić i Nina Švarcer.

Popis svih nagrađenih dostupan je na POVEZNICI.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari