Nagrađeni najbolji sportaši Općine Jelenje u 2019. godini

Na kraju kalendarske godine Općina Jelenje dodijelila je javna priznanja i nagrade najuspješnijem sportašu, ekipi i sportskom djelatniku Općine Jelenje

Nova je to praksa koja će se i ubuduće primjenjivati s ciljem promicanja aktivnog bavljenja sportom i zdravog načina života.

Najbolji sportski kolektiv, temeljem kriterija i pravilnika, je ekipa NK Rječine 2009./2010. godište dok je najbolji sportaš Ivan Kovač. Nagrada za najuspješnijeg sportskog djelatnika pripala je Dorijanu Mavrincu. Plakete sportašima uručio je u Općinskoj vijećnici Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, kao i Marinko Linić, predstavnik odbora za sport.

Kako stoji u obrazloženju, ekipa mlađih morčića NK Rječine, igrača rođenih 2009. 2010. godine, pod vodstvom trenera Tonija Forgića natječe se na županijskoj razini u ligi Nogometnog saveza PGŽ – skupina A. Svojim zalaganjem, trudom i radom gradili su put ka cilju kojeg su u ovoj godini i ostvarili.

Naime, mlađi morčići osvojili su drugo mjesto u poretku od ukupno 15 ekipa koji čine predmetnu ligu. Momčad čini 23 igrača od kojih se ističe i jedna djevojčica. Ekipa, čiji igrači imaju svega devet ili deset godina, već sada niže zavidne sportske rezultate te, kako navode u klubu, čine jednu od najjačih nogometnih ekipa na području županije u svom godištu,. Osvajaju zelene travnjake i turnire, kako na državnom tako i na međunarodnom planu. Treba izdvojiti turnire u Sarajevu (BiH), Budvi (Crna Gora), Münchenu (Njemačka), Ajdovščini (Slovenija), Bizovcu, Zagrebu, uz neizostavne lokalne turnire riječke okolice i šireg prstena na kojemu je ekipa iz Dražica sudjelovala i uvijek se u svoj rodni kraj vraćala s medaljom ili peharom.

Ivan Kovač najbolji je sportaš u protekloj godini na jelenjskom području. Član je Atletskog kluba Grobnik dugi niz godina. Rođen je 16. ožujka 2004. godine. Atletika je sport koji mu je prirastao srcu i čini važan dio njegova života.

Počevši kao sedmogodišnjak, Ivan je prošao cijelu atletsku školu i tu se već vidjelo da će bacačke discipline obilježiti njegov atletski život, stoji u obrazloženju. 2019. godinu možemo smatrati do sada najuspješnijom godinom Ivanove atletske karijere. To mu je bila druga godina u kadetskom uzrastu i htio ju je završiti kao najbolji, što je i uspio, postigavši 1. mjesto na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu i PH u Splitu u bacanju kugle (4 kg), kao i niz odličnih rezultata na raznim prvenstvima diljem Hrvatske.

Dorijan Mavrinac najuspješniji je sportski djelatnik, kao kondicijski trener s višegodišnjim iskustvom u pripremi profesionalnih i rekreativnih sportaša. Rođen je 1993. godine i živi u Dražicama. Organizira treninge za rekreativce koji trenutno obuhvaćaju preko 70 članova, uključujući rekreativce s jelenjskog područja od 10 do 70 godina.

Uz to, Dorijan priprema i profesionalne sportaše, odnosno nogometaše, snowboard reprezentativce, rukometaše, a vlasnik je i trener u svojoj samostalnoj djelatnosti. Također, član je stručnog stožera U16 ženske odbojkaške reprezentacije gdje obnaša funkciju kondicijskog trenera pod okriljem Hrvatskog odbojkaškog saveza…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari