Nagrađeni najbolji sportaši Općine Jelenje u 2019. godini

Idi na originalni članak

Na kraju kalendarske godine Općina Jelenje dodijelila je javna priznanja i nagrade najuspješnijem sportašu, ekipi i sportskom djelatniku Općine Jelenje

Oglas

Nova je to praksa koja će se i ubuduće primjenjivati s ciljem promicanja aktivnog bavljenja sportom i zdravog načina života.

Najbolji sportski kolektiv, temeljem kriterija i pravilnika, je ekipa NK Rječine 2009./2010. godište dok je najbolji sportaš Ivan Kovač. Nagrada za najuspješnijeg sportskog djelatnika pripala je Dorijanu Mavrincu. Plakete sportašima uručio je u Općinskoj vijećnici Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, kao i Marinko Linić, predstavnik odbora za sport.

Kako stoji u obrazloženju, ekipa mlađih morčića NK Rječine, igrača rođenih 2009. 2010. godine, pod vodstvom trenera Tonija Forgića natječe se na županijskoj razini u ligi Nogometnog saveza PGŽ – skupina A. Svojim zalaganjem, trudom i radom gradili su put ka cilju kojeg su u ovoj godini i ostvarili.

Naime, mlađi morčići osvojili su drugo mjesto u poretku od ukupno 15 ekipa koji čine predmetnu ligu. Momčad čini 23 igrača od kojih se ističe i jedna djevojčica. Ekipa, čiji igrači imaju svega devet ili deset godina, već sada niže zavidne sportske rezultate te, kako navode u klubu, čine jednu od najjačih nogometnih ekipa na području županije u svom godištu,. Osvajaju zelene travnjake i turnire, kako na državnom tako i na međunarodnom planu. Treba izdvojiti turnire u Sarajevu (BiH), Budvi (Crna Gora), Münchenu (Njemačka), Ajdovščini (Slovenija), Bizovcu, Zagrebu, uz neizostavne lokalne turnire riječke okolice i šireg prstena na kojemu je ekipa iz Dražica sudjelovala i uvijek se u svoj rodni kraj vraćala s medaljom ili peharom.

Ivan Kovač najbolji je sportaš u protekloj godini na jelenjskom području. Član je Atletskog kluba Grobnik dugi niz godina. Rođen je 16. ožujka 2004. godine. Atletika je sport koji mu je prirastao srcu i čini važan dio njegova života.

Počevši kao sedmogodišnjak, Ivan je prošao cijelu atletsku školu i tu se već vidjelo da će bacačke discipline obilježiti njegov atletski život, stoji u obrazloženju. 2019. godinu možemo smatrati do sada najuspješnijom godinom Ivanove atletske karijere. To mu je bila druga godina u kadetskom uzrastu i htio ju je završiti kao najbolji, što je i uspio, postigavši 1. mjesto na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu i PH u Splitu u bacanju kugle (4 kg), kao i niz odličnih rezultata na raznim prvenstvima diljem Hrvatske.

Dorijan Mavrinac najuspješniji je sportski djelatnik, kao kondicijski trener s višegodišnjim iskustvom u pripremi profesionalnih i rekreativnih sportaša. Rođen je 1993. godine i živi u Dražicama. Organizira treninge za rekreativce koji trenutno obuhvaćaju preko 70 članova, uključujući rekreativce s jelenjskog područja od 10 do 70 godina.

Uz to, Dorijan priprema i profesionalne sportaše, odnosno nogometaše, snowboard reprezentativce, rukometaše, a vlasnik je i trener u svojoj samostalnoj djelatnosti. Također, član je stručnog stožera U16 ženske odbojkaške reprezentacije gdje obnaša funkciju kondicijskog trenera pod okriljem Hrvatskog odbojkaškog saveza…

Exit mobile version