U MRAMORNOJ DVORANI

Galerija | Nagrađeni najuspješniji nastavnici i škole u Primorsko-goranskoj županiji, dobili i novčane nagrade

U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, Primorsko-goranska županija je po 24. put obilježila 5. listopada – Svjetski dana učitelja. Tim povodom, župan Zlatko Komadina, zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin dodijelili su nagrade najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima i ustanovama.

Ovogodišnji laureati su učiteljica matematike i informatike u OŠ „Vladimir Gortan“ iz Rijeke Sonja Eberling, učiteljica razredne nastave u zvanju izvrsnoga savjetnika u OŠ “Centar” Nataša Mesaroš Grgurić, nastavnica stručnih predmeta u Hotelijersko-turističkoj školi Opatija Zagorka Ivanković i Nensi Araminčić, nastavnica zdravstveno – laboratorijske i sanitarne skupine predmeta u Medicinskoj školi u Rijeci dok su najuspješnije ustanove Osnovna škola Podmurvice Rijeka i Hotelijersko-turistička škola Opatija.

“Ovo je prilika da se zahvalimo našim učiteljima koji predano rade svoj posao. Ovom svečanosti želimo vam pokazati zahvalnost. Primorsko-goranska županija osnivač je oko 70 pravnih subjekata što osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova te kroz cijeli školski sustav s riječkim, opatijskim i crikveničkim čini nekih 97 škola u kojima obavljate svoje djelatnosti. Prisutni smo i u djelu nadstandarda, kroz razne programe i aktivnosti učenika. Nama je drago što to možemo pratiti, a vama hvala što sudjelujete u svemu tome. Hvala vam svima u ime Primorsko-goranske županije i sretan vam Dan učitelja”, rekao je župan.

Ove je godine za županijsku nagradu najboljim školama i nastavnicima sveukupno pristiglo 19 prijava. Kandidiralo se pet ustanova, od čega četiri osnovne i jedna srednja škola. Od odgojno-obrazovnih djelatnika konkuriralo je ukupno njih 14, od čega pet djelatnika osnovnih škola i osam srednjih škola te jedan djelatnik Centar za odgoj i obrazovanje, jedine ustanova koja objedinjuje osnovnu i srednju školu.

Vrednovala se uspješnost po rezultatima rada, ugled u svom okruženju, uspješnost učenika u natjecanjima znanja, umijećima i sposobnostima te u nastavku školovanja, postignuti rezultati u poboljšanju kvalitete života djece i mladeži s teškoćama, javna djelatnost i javni stručni rad te doprinos općem napretku. Iznos ovogodišnje nagrade za svakog nastavnika je 1.200 eura.

U prigodnom programu nastupali su Nikolina Tomljanović i Zvonimir Radešić te učenice 6. razreda OŠ Milan Brozović Kastav Dora Jardas i Lora Milić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari