EVO KAKO JE BILO

Galerija | U Gradskoj vijećnici održana panel rasprava Senior Kaffe

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održana je panel rasprava “Senior kaffe – Suvremeni pogledi i postignuća u brizi za osobe treće dobi”. Pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač održala je predavanje na temu inovativnih koncepata u radu sa starijim osobama.

“Na ovaj način želimo pristupiti starijim osobama i pokazati da razbijamo predrasude da godine uopće nisu važne, već je važno biti sretna i zdrava osoba. Posebno je to važno kada spadaš u stariju životnu dob. Uz pomoć brojnih socijalnih inovacija koje smo ukopili u naše domove, primjerice potpuno inovativan sustav Equalin kroz koji organiziramo razne programe edukacija, osiguravamo visoke standarde kvalitete”, istaknula je pročelnica Marač.

O optimizmu i zadovoljstvu životom u trećoj dobi govorila je predsjednica Vijeća seniora PGŽ Jasna Krstović koja je naglasila da se osobe starije dobi suočavaju s brojnim problemima, ali da starost ima i svoju lijepu stranu. “Ovim predavanjem htjeli smo pokazati što može biti i ima li u životima ljudi koji su u trećoj dobi razloga za sreću i zadovoljstvo. Najvažnije je da shvate da, uz određena ograničenja, za njih postoje brojne mogućnosti poput uključivanja u razne društvene aktivnosti kojih ima u našoj županiji. Ono što uvijek volim reći je da smo mi svi bili mladi, a samo će neki imati sreću postati stari, i to je već dovoljan razlog da budeš optimističan”, zaključila je Krstović.

Uz spomenuta predavanja, predstavljen je i diplomski studij “Sestrinstvo – Gerontologija i palijativna skrb starijih“ koji se izvodi pri Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

Organizator panela kojemu je prisustvovala i pročelnica UO za zdravstvo Vesna Čavar je Vijeće seniora PGŽ u suradnji s UO za socijalnu politiku i mlade PGŽ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari