PRISTANIŠTE RAZDORA

Naguravanje u Mrtvaškoj završilo uhićenjima i ozlijeđenima. Župan Komadina o svemu: ‘Žao mi je…’

Foto: Spasimo Otok Ilovik / Facebook, Montaža: Morski.hr

Mještani Ilovika sukobili su se s izvođačima radova na proširenju luke Mrtvaška. Ukinuta im je brodska linija. Bilo vike, navodno i naguravanja, došli policija i Hitna

Više je ozlijeđenih i uhićenih nakon sukoba stanovnika Ilovika s izvođačima radova na proširenju luke Mrtvaška, donosi portal otoci.net.

Ilovčani su nezadovoljni projektom Županijske lučke uprave Mali Lošinj koja u Mrtvaškoj, na mjestu starog mulića, gradi veliko trajektno pristanište. Za vrijeme izvođenja radova ukinuta je brodska linija od Ilovika do Mrtvaške, što je za stanovnike bio najbrži način putovanja prema Malom Lošinju i Rijeci.

Jutros u Mrtvašku stigla dva pauk-vozila

Jutros su u Mrtvašku stigla dva pauk-vozila varaždinske tvrtke i bager. Predsjednica Mjesnog odboraO Ilovik, Jadranka Matas, za Otoci.net izjavila je da radnici zaštitarske tvrtke najprije nisu mještanima omogućavali privez ni iskrcaj na mulić. Potom su ipak omogućili da se s plovila iskrcaju djeca koja putu u školu u Malom Lošinju.

“Zaštitari su nam prijetili na grube načine i skoro bacili člana Mjesnog odbora Ladislava Radoslovića i mog muža u more. Došla je policija, ne znam tko ih je zvao. Zaštitari su svojim autom prepriječili put, a potom ga je prepriječio i jedan auto naših stanovnika, koji je dobio kaznu”, ispričala je Matas.

Prema njenom navodu, policija je kasnije privela Radoslovića i mještanina Željka Stojšića.

Pogledajte video prilog Kanala Ri

“Potom je njegova supruga zamolila policiju da ga puste. Došlo je do naguravanja, žena je pala na pod. Uhvatili su potom još jednu gospođu za ruku, ona je onkološki bolesnik. Na kraju je došla hitna pomoć, obje su odvezene u Rijeku. Žena koja je pala je majka troje djece. Sramota pravne države”, ispričala je Jadranka Matas.

Komadina: ‘”Dio građana Ilovika je napao policiju”

O incidentu u Mrvaškoj oglasio se župan Zlatko Komadina na konferenciji za novinare u Rijeci. “Dio građana Ilovika je napao policiju te su privedeni, a blokirali su cestu da bi onemogućili uspostavu zone gradilišta izmještanjem nepropisno parkiranih vozila. Žao mi je što je do toga došlo, što se nije htjelo razgovarati i dogovoriti funkcioniranje u zoni gradilišta, već se ide s nasilnim metodama koje nikome neće donijeti dobro”, izjavio je Komadina, prenose RTL Vijesti.

Priopćenjem se oglasila i policija

Danas kasno poslijepodne stiglo je i priopćenje Policijske uprave primorsko-goranske o jutrošnjim događajima u luci Mrvaška.

“Priopćenje policije prenosimo u cijelosti

“Jutros u 6.12 sati nadležna Policijska postaja Mali Lošinj s ispostavom Cres zaprimila je zahtjev za intervencijom policije zbog osobnog vozila koje je parkirano blokiralo državnu cestu DC 130 i onemogućavalo prometovanje tom dionicom.

Dolaskom na mjesto traženja intervencije policijski su službenici osim već spomenutog vozila, zatekli i veći broj građana koji su onemogućavali redovno odvijanje prometa. 

U sklopu postupanja policije u službene prostorije privedeno je 11 osoba te će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je došlo do protupravnog ponašanja, dok su dvije osobe prevezene u KBC Rijeka radi pružanja liječničke pomoći. Radi se o ženskim osobama koje su ometale rad policije te je nad njima uporabljena minimalna tjelesna snaga zbog savladavanja otpora  osobe koja se privodi, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima. Tijekom  postupanja jedna od njih je pala i ozlijedila se, dok je drugoj ženi pozlilo te su obje prevezene u bolnicu.

Osobno vozilo koje je blokiralo promet ovom dionicom državne ceste DC 130 je izmješteno u 12.10 sati.
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja u odnosu na privedene osobe javnost će biti pravodobno obaviještena, dok će se u odnosu na uporabu sredstava prisile provesti uobičajeni postupak.”, stoji u priopćenju Policijske uprave primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari