EVO PROGRAM

Najavljen bogat program Bele nedeje! Koktelsi, Teensi, Mauro Staraj i brojni drugi zabavljat će nas na najvećoj kastavskoj fešti!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Subota – Polkaholiki i Koktelsi, nedjelja – Teensi i Night Express, ponedjeljak – Grooversi i Mauro Staraj…. i još puno, puno odličnih bendova čeka vas na najvećoj kastavskoj fešti – Beloj nedeji od 5. do 7. listopada!

Bogat program ovogodišnje Bele nedeje predstavili su gradonačelnik Kastva, Matej Mostarac, voditeljica Ureda gradonačelnika, Neva Andonov Lipovac, direktor Turističke zajednice grada Kastva, Saša Brusić, predsjednik Udruge Belica, Berislav Sušanj i Daniel Beni, frontmen grupe Teens.

Otvorena srca i punih čaša belice, pozivamo vas na tri dana zabave u čast jeseni i mladom vinu. Uz bogat program na dvije pozornice, koncerte, raznoliku eno i gastro ponudu, samanj, lunapark, a kako bi to bila „Vavek nova štorija“, na ulazu u šumu djeca će moći jahati ponija.

U organizaciji Zadruge vinara Proizvođačka organizacija Vina Kvarnera na sajam CrekVINA 2024 dolaze nam vinari članovi:  OPG Ružić, Kapić, Plovanić vina, Vinska kuća Pavlomir, Gospoja, PZ Vrbnik, Kuća vina Ivan Katunar, Katunar Estate Winery, Šipun i Nada. Na predivnoj kastavskoj Crekvini moći ćete kušati i vina: Benazić, Tudor, Prskalo, Herman, Karleuša, Mladenić vina, Bažon i Apolitico. Svojim proizvodima predstavit će se Frankulin s grobničkim sirom, craft pive Brewtiga, rakije i likeri Brandystra i Buretić Bregi sa suhomesnatim proizvodima.

Kraljica manifestacije, kastavska belica nudit će se na više punktova, a članovi Udruge Belica predstavit će se i štandom na Crekvini. Tu će još biti i Maćuki – Vina Rumac, MD group – s vinima raznih vinara, IN-OUT s ponudom hrane i pića, Bačva Pub i Suza s rakijama, likerima i koktelima. Uz ovakvu ponudu neće „bit teško zakantat i zatancat“ uz Trio Asi, Bajs, Sakraboyski band i Dorijana, Bornu i Matea ili trio Adidas.

Glavnina gastronomske ponude čeka vas Fortici, a ove godine ponovno će se nuditi odlični hamburgeri u gastro kantunu Pirun, na parkiralištu ispod Gitare.

Glavna pozornica na kojoj će se tijekom tri dana i noći izmjenjivati brojni izvođači bit će smještena u blizini Fortice, kao i lani. Večernje koncerte već znate, a tijekom tri dana tu će nastupiti i KUD Učka Matulji, Kožne jakne, polaznici Škole Nike Polesa, Klapa Kastav, Reaktiva cover bend, Klapa Skalin, Cukar&Caffe bend.

S posebnom pažnjom osmišljen je program na trgu Lokvina gdje će biti pozornica s odličnim glazbenim programom iz kojeg izdvajamo PachaMamma street Connection, trio Vedrana Roguljića, Marinero, Trio Vox, Robi&Prco i L´amour band. Na Lokvini će se odvijati predstave i radionice za djecu, a svakako se zaustavite i zbog ugostiteljske ponude Aure i Beach bara Medea  te ekipe iz Ville Nada koja će pripremati hranu i piće.

Ono što djeca i mladi najviše vole je lunapark na čak tri lokacije: Šporova jama, Sportska zona i trg Belveder.

Mnogi na Belu nedeju dolaze najviše zbog samnja koji će imati raznoliku i bogatu ponudu OPG-ova, drvenih rukotvorina, nakita, igračaka, odjeće… i, naravno, neizostavnog petešića.

Organizatori su Grad Kastav i Turistička zajednica grada Kastva uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i podršku brojnih sponzora.

Dobro nan prišli na najveći kastafski blagdan, na Belu nedeju kad se smeje celi grad!

BELA NEDEJA 2024. – PROMET

Radi održavanja tradicionalne manifestacije Bela nedeja 2024. od subote, 5. listopada u 08:00 sati do ponedjeljka, 7. listopada u 24:00 sata privremeno će biti zatvorena za sav promet dionica nerazvrstane ceste od Šporove jame do križanja Belići, uključujući nerazvrstane ceste u centru Kastva.

Građanima iz smjera Rijeke i Matulja sugerira se korištenje parkirnog prostora na dijelu ceste u Rešetarima te pristupne ceste do sportske zone, dok se građanima iz smjera Viškova sugerira korištenje parkirnog prostora u radnoj zoni Žegoti.

Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju privremenu prometnu signalizaciju te upute redara i prometne policije. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari