EVO ŠTO VAS OČEKUJE

Najavljen ovogodišnji program „Torpedo Days 5+22“ događanja

U prostorima Proizvodnog parka Torpedo 3. i 4. listopada održat će se peti po redu Torpedo Days pod nazivom 5+22, događanje koje povezuje različite industrije i akademski sektor s novim tehnologijama.

Organizatori događanja su Riječka razvojna agencija Porin d.o.o., EUROPE DIRECT Rijeka i Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke. Sudionici događanja su predstavnici privatnog i javnog sektora te Sveučilišta u Rijeci koji će imati priliku iznijeti svoja razmišljanja s obzirom na potrebe i mogućnosti razvoja primjenom novih tehnologija.

Program Torpedo Daysa najavili su direktor Riječke razvojne agencije Porin Dario Zorić, voditelj Odsjeka za gospodarstvo, poduzetništvo i turizam Grada Rijeke Dario Dobrilović i Dorjan Cindrić projektni menadžer tvrtke Exevio d.o.o.

Prvog dana događanja će se predstaviti jedinstvena platforma 3D printing hub Hrvatska gdje po prvi put, u ovoj industriji, snage udružuju tri razvojna centra iz Rijeke, Osijeka i Čakovca odnosno Proizvodni park Torpedo, BIOS i Metalska jezgra. Predstavit će se i projekt Optimisation of Production by 3DP (3DoP), projekt odobren iz Instrumenta I3 (Interregional Innovation Investments Instrument) ukupne vrijednosti 14.090.116,29 eura u kojem Riječka razvojna agencija Porin s još 33 partnera iz Belgije, Nizozemske, Danske, Italije, Slovenije, Hrvatske, Poljske i Španjolske razvija rješenja za optimizaciju proizvodnje kroz aditivnu proizvodnju i povećanje produktivnosti.

Također će se održati i Panel „Mladi u proizvodnji“, a za sudionike će biti organiziran obilazak Proizvodnog parka Torpedo i demonstracija industrijske opreme za aditivnu tehnologiju.

Program u srijedu rezerviran je za predstavljanje poduzetničkih ideja pred investitorima odnosno predstavnicima najvećih investicijskih fondova u Hrvatskoj (South Central Ventures, Fil Rouge Capital i Silicon Gardens).

Kako je istaknuo Dario Zorić, velika je čast okupiti najjače investicijske fondove koji su spremni ulagati u riječke poduzetnike. Oni će imati priliku investitorima predstaviti svoje projekte, proizvode i usluge u različitim razvojnim fazama. Dodao je i kako još ima nekoliko slobodnih mjesta za sudjelovanje za programe i u utorak i u srijedu, te kako se zainteresirani mogu prijaviti putem web stranice Riječke razvojne agencije Porin.

Zadovoljstvo dolaskom najvećih investicijskih fondova u Hrvatsku iskazao je i Dario Dobrilović istaknuvši kako to pokazuje da je prepoznat razvojni i inovativni potencijal riječkih poduzetnika.

Više o programu Torpedo Daysa dostupno je na web stranici Riječke razvojne agencije Porin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari