ODLIČAN PROGRAM

U Viškovu predstavljen novi program ‘Sport je IN’. Osigurat će se treninzi za djecu s poteškoćama i osobe s invaliditetom

smart

Zajednica sportskih udruga Općine Viškovo koja uskoro obilježava 6 godina uspješnog djelovanja pripremila je novi program pod nazivom Sport je IN. Treninzi će se u koordinaciji iskusnog trenera Siniše Kuharića odvijati do kraja godine, svake subote ujutro od 9:30 do 10:30

U vijećnici Općine Viškovo u Saršonima danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen novi program Zajednice sportskih udruga Općine Viškovo. Riječ je o programu pod nazivom Sport je IN koji je namijenjen djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Program će za sve polaznike biti besplatan i provodit će se subotom u dvorani OŠ Sveti Matej i na području općine Viškovo. Cilj programa je uključivanje djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u sportsko-rekreativne aktivnosti te daljnje usmjeravanje u para sportske programe.

Više o samom programu rekli su Dragan Majkić kao predsjednik Zajednice sportskih udruga Općine Viškovo te Dino Klaić, tajnik Zajednice koja će sljedeće subote obilježiti 6 godina uspješnog rada.

„Kao Zajednicu sportskih udruga Općine Viškovo izuzetno nas veseli što po prvi put pokrećemo ovakav program u našoj općini koji je drugačiji od svega što se dosad radilo. Pored postojećih ulaganja u sport, pokrećemo program Sport je IN kao vrstu inkluzivnog djelovanja jer želimo što više djece s teškoćama u razvoju uključiti u sport odnosno parasport. Imamo sportaše koji djeluju kroz razne klubove, a naši su mještani, poput boćara Luke Wagnera, plivača Nikole Zdrilića, košarkaša u kolicima Slaven Marčića koji će biti promotori ovog programa. Cilj programa je obogaćivanje sportskih sadržaja i približavanje različitih sportskih programa djeci kroz edukativne sadržaje i treninge koji će se održavati u dvorani“, rekao je Dino Klaić.

Koordinator programa Sport je IN je Siniša Kuharić, voditelj mnogih sportskih aktivnosti za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom te lanjski dobitnik Godišnje nagrade Primorsko-goranske županije za promicanje sporta osoba s invaliditetom. 

„Nadam se da ćemo sljedeća tri mjeseca pričati jednu lijepu priču koja počinje sutrašnjim treningom u Osnovnoj školi sveti Matej. Glavni cilj programa Sport je IN jest uključivanje što većeg broja djece, mladih, ali i onih starije dobi koji imaju određene teškoće u razvoju te osoba s invaliditetom u bilo kakve sportske aktivnosti.

Sljedeća tri mjeseca imat ćemo tematske treninge odnosno obrađivat ćemo pojedine sportove, dolazit će nam stručnjaci iz pojedinih sportova, aktivnih parasportskih klubova koji će djeci prenijeti osnove određenog sporta. Aktivne parasportaše s područja Viškova ćemo također uključiti na način da budu ambasadori i promotori ovog projekta. Kroz taj vid promocije, bit će organizirane radionice u Osnovnoj školi za roditelje i djecu koji će se uključiti u program, pratit će se njihove aktivnosti i cijeloj priči dati na važnosti.

Djecu koja se uključe u program u sljedeća tri mjeseca upoznat ćemo s radom svih sportskih klubova koji djeluju u sklopu Zajednice sportskih udruga Općine Viškovo. Organizirat ćemo zajedničke treninge, djeca će učiti jedna od drugih, a u prosincu ćemo organizirati jednodnevnu edukativnu interaktivnu radionicu s djecom gdje ćemo im pokazati dio parasportova kojima se mogu baviti na području primorsko-goranske županije. Treninzi će biti svake subote od 9:30 do 10:30 u dvorani OŠ sv. Matej. Glavni nam je cilj da se što više djece s teškoćama i osoba s invaliditetom uključi u sport“, istaknuo je Siniša Kuharić.

Na konferenciji je bila i ravnateljica Osnovne škole sveti Matej Ivana Žagar.

„Drago mi je da je naša škola dio ove priče. Podržavamo ovaj hvalevrijedan projekt u kojem surađujemo s Općinom Viškovo i Zajednicom sportskih udruga Općine Viškovo i pozivamo sve zainteresirane da se uključe jer je bavljenje sportom iznimno važno. Nadam se da će polaznici biti zadovoljni kao i naši učenici i profesori koji će također sudjelovati“, naglasila je ravnateljica Žagar.

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović istaknula je kako je ovo hvalevrijedan program i izrazila zadovoljstvo novim programom Zajednice sportskih udruga.

„Prošlo je 6 godina od osnivanje Zajednice pa je i ovo prilika da se uvjerimo koliko ona raste. Raste u smislu afirmacije sporta i rekreacije, ali i u praćenju zakonske regulative u smislu funkcioniranja sportskih udruga. Bave se i nadogradnjom ponude sportskih programa na području naše općine. Upravo Sport je IN je program koji je za svaku pohvalu, ponosna sam da sam načelnica u općini koja je prepoznala koliko je važno pružiti mogućnost djeci s teškoćama u razvoju da se uključe u sve segmente života naše zajednice. Sport je onaj koji okuplja i koji daje priliku svima. Općina Viškovo financijski prati Zajednicu sportskih udruga koja broji 21 aktivnu članicu, sredstva se svake godine povećavaju, kako zbog rasta troškova tako i zbog kvalitete programa koje provode udruge, ali i sama Zajednica sportskih udruga“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.

Tajnik Zajednice Dino Klaić zahvalio je Općini Viškovo na svesrdnoj pomoći u svakom smislu te najavio i rekreativne vježbe za mještane koje će vikendom u školskoj sportskoj dvorani tijekom listopada voditi poznati kineziolog i promotor zdravog načina života Mario Mlinarić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari