BESPLATNA KAO I SVAKE GODINE

Najavljeno 23. izdanje Fiumanke

Uoči početka 23. Fiumanke, koja započinje u utorak, 7. prvom sveučilišnom jedriličarskom regatom „Studentskom Fiumankom i traje sve do nedjelje 12. lipnja, uz brojna sportska, zabavna ali i gospodarska događanja, predstavljeni su pokrovitelji i sponzori regate i sve ono što Riječane i njihove goste očekuje u danima jedrenja i zabave.

Glavni pokrovitelji i suorganizatori Fiumanke od samih početaka su Grad Rijeka, Lučka uprava Rijeka, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica grada Rijeke i Lučka kapetanija, a ove godine pridružila im se i Turistička zajednica Kvarnera.

Aktivnosti Fiumanke počinju sutra, otvaranjem regatnog ureda Fiumanke na Terminalu i trodnevnom Studentskom regatom Sveučilišta u Rijeci. Prva sveučilišna jedriličarska regata „Studentska Fiumanka“ zamišljena je kao jedriličarsko natjecanje studenata i djelatnika Sveučilišta u Rijeci, koje će se od utorka, 7. lipnja do četvrtka 9. lipnja 2022. održati u sklopu „23. Fiumanke“.

Kao i sve ostale regate u sklopu Fiumanke i ovaj je program za sve sudionike u potpunosti besplatan.

VIDEO DANA:

Fiumanka je kao i do sada u potpunosti besplatna za sudionike, a s ovjerenom prijavom za regatu posadama je od 5. do 12. lipnja besplatan vez u Riječkoj luci.

Petak 11. lipnja, počet će poslovnim događanjem na kojem će se razgovarati o održivom nautičkom razvoju, primjeni novih tehnologija i plavom rastu dok će u popodnevnim satima zajedriti regata Lurssen Kvarner Race powered by Fiumanka, U subotu 11. lipnja u 12 sati zajedrit će 23. Velika Fiumanka i medijska regata, a osim u Rijeci, jedrit će se i u Preluci na dvodnevnom državnom prvenstvu u windsurfu dok će sportski program u nedjelju zaključiti 2. SUP Fiumanka.

Riječ je o manifestaciji koja Rijeku i Kvarner promovira kao jaku turističku i nautičku destinaciju. Ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa govorio je o ulaganjima u razvoj i unaprjeđenje riječke luke naglasivši kako će sva buduća ulaganja biti gotova do jubilarne 25. Fiumanke, što će još više potaknuti razvoj gospodarstva i nautičkog turizma u Rijeci.

Gradonačelnik Marko Filipović je kazao kako je Grad Rijeka s ciljem da Rijeku što više otvori prema moru, od početka podržao Fiumanku koja je  djelovala kao svojevrsna prijelomnica, uz pretvaranje Molo longa u šetnicu. Fiumanka je samo jedno od događanja u Rijeci u lipnju u dane kada naš grad slavi svog zaštitnika sv. Vida. Nove investicije mijenjaju lice grada na dobrobit naših sugrađana, a riječka će luka biti još atraktivnija dovršetkom marine u Porto Barošu, kazao je Filipović.

O značaju Fiumanke govorili su i predstavnici sponzora: zlatni sponzor INA, Erste banka; tvrtka ACI; a od ove godine i ACI – GITONE, čija će ACI marina Rijeka na lokaciji Porto Baroša pozicionirati naš grad kao važno nautičko središte te pozitivno utjecati na vizuru grada, kao i njegovo gospodarstvo“, istaknuli su mr.sc Josip Ostrogović, član Uprave za investicije, marketing i maloprodaju te direktor tvrtke ACI-GITONE Anđelko Petrinić.

Novi partner Fiumanke je tvrtka Lurssen Design Center Kvarner koja se uz podršku projektu u Fiumanku uključila i novom regatom Lurssen Kvarner Race za koju se nadaju da će postati lijepa zajednička tradicija, istaknula je Teuta Duletić, direktorica tvrtke.

Zahvaljujući medijskoj regati Fiumanka je napravila velik iskorak u međunarodnoj prepoznatljivosti. Tradicija jedrenja medijskih kuća u sklopu Fiumanke traje već šesnaest godina, od 2013. godine u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom. Medijska regata ove će se godine održati u smanjenom opsegu uz sudjelovanje uglavnom domaćih medija, ali sve što se tijekom Fiumanke bude događalo na moru i kopnu, bit će zabilježeno u reportaži koja će se emitirati 18. lipnja u 16:30 sati na 2. programu HRT-a i koja će putem sustava EBU biti odaslana svim članicama Unije. Uz HRT, Kanal Ri, Novi list, Novinet tv, Nova tv i Radio Rijeka kao sudionici medijske regate i medijski pokrovitelji Fiumanke aktivno će najavljivati i pratiti sve programe. Vrijednu medijsku podršku Fiumanki daju i njezini ostali medijski pokrovitelji.

Sve informacije o programu i prijavama mogu se pronaći na mrežnim stranicama regate https://fiumanka.eu/ kao i stranicama suorganizatora.

Dugogodišnji sponzori Fiumanke su i nacionalni brodar Jadrolinija te Croatia osiguranje, a vrijednu potporu organizaciji daju i Decathlon, PIK Rijeka, Lounge bar Boonker, Caffe bar Corto Maltese, One Sails, JPS, Dezinsekcija, Suza likeri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari