BESPLATNO ZA SVIH

Najavljen bogat program 12. Student Day Festivala

Student Day Festival ove godina traje od 6. do 11. lipnja i donosi brojna glazbena, sportska, edukativna i zabavna događanja koja su u potpunosti besplatna za sve sudionike.

Većina programa ove će se godine održati na Sveučilišnom Kampusu na Trsatu, a službeni početak studentske vladavine obilježilo je i predavanje ključa grada kojeg je riječki gradonačelnik Marko Filipović uručio predsjedniku Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Luki Delaku.

Prema riječima gradonačelnika Student Day Festival prerastao je riječke granice i upisao se na kartu studentskih aktivnosti u cijeloj regiji. „Ponosan sam što je naše riječko Sveučilište jedno od najdinamičnijih u Hrvatskoj i što imamo ovakav Studentski zbor čiji je entuzijazam i trud u organizaciji ovog Festivala kao i brojnih drugih aktivnosti zaista za svaku pohvalu. Ovaj Festival samo je jedan od dokaza kako je Rijeka grad u kojem se isplati studirati i u koji dolaze brojni mladi iz cijele Hrvatske koji Rijeku prepoznaju kao grad ugodnog studentskog života“, rekao je Filipović i čestitao Studentskom zboru na organizaciji Festivala.

VIDEO DANA:

Ovogodišnji program Festivala najavili su predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Luka Delak, rektorica riječkog Sveučilišta prof.dr.sc. Snježana Prijić-Samaržija, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edita Stilin i Alen Tibljaš ispred RiKup-a, suorganizatora festivala.

Ponosna na studente riječkog Sveučilišta je i rektorica Prijić-Samaržija koja je uputila čestitke studentskom zboru što kroz 12 godina uspijevaju održati visoku razinu organizacije. „Sveučilište je prvenstveno mjesto na kojem se studira, studenti stječu razne kompetencije važne za život i buduću karijeru, ali ono što studiranje čini studiranjem je i zabava, druženje, aktivizam u raznim oblicima, brojna kulturna, sportska i savjetodavna događanja, a upravo to je glavna odlika ovog Festivala koji je s godinama postao brend i grada i Sveučilišta“, istaknula je Prijić-Samaržija.

Tijekom šest dana trajanja Festivala, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima će se održavati program Culture Week koji studentima nudi priliku da se uključe u bogat kulturni i sportski život grada i Sveučilišta. Moći će se upoznati s aktualnostima iz studentskog života kroz predstavljanje studentskih inicijativa, udruga i projekata. Od samog početka cilj Student Day Festivala bio je pružiti zaokruženi doživljaj studentima s brojnim edukativnim, ali i zabavnim sadržajima.

Već prvog dana Festivala na Kampusu se održava program Escape Room, a u Atletskoj dvorani na Kantridi za zainteresirani studente održava se demonstracija penjanja uz umjetnu stijenu, a studenti će se u ovoj aktivnosti uz vodstvo stručnih instruktora moći okušati i sutra.

U utorak i srijedu u jutarnjim satima u HKD-u na Sušaku održavaju se Inkluzivna i Neinkluzivna plesna radionica, dok će se sutra tijekom jutra i u popodnevnim satima na igralištu Vojno održati sportski dan koji će završiti revijalnom nogometnom utakmicom između predstavnika Sveučilišta i Županije. U utorak će se u prostoru Akvarija na Kampusu održati i predavanje „Vaša prava – rad putem studentskog ugovora“.

U srijedu, nakon plesa, svi koji to žele, moći će u Rage Roomu na prostoru bivšeg Tenka izbaciti nagomilani stres, a istog dana, u jutarnjim satima održat će se e-sports turnir u Zgradi Sveučilišnih odjela te predavanje „Upravljaj karijerom i gibaj se pravim smjerom“, dok je za poslijepodne najavljen PHD Career Cafe. Večer je rezervirana za performans „Usta puna prava“ te kino pod zvijezdama u sklopu kojeg se u suradnji s Art kinom Croatia održava projekcija  filma „Jahači pravde“.

Četvrtak donosi predstavljanje studentskih udruga i International Dinner Night u sklopu kojih će studenti na razmjeni iz inozemnih zemalja pripremati gastronomske specijalitete svojih krajeva, a bit će održano i predavanje „Trebamo li biti offline da bismo sačuvali svoje mentalno zdravlje“.

Sportski program ovogodišnjeg Festivala završit će u petak paintball turnirom.

Koncertni dio održat će se od 9. do 11. lipnja i ugostit će poznata imena pop, rock i urbane glazbe iz Hrvatske i regije. Na lokaciji nekadašnjeg kluba Tenk nastupit će Konstrakta s bendom Zemlja gruva, Psihomodo Pop, Edo Maajka, Jura Stublić i Film, Neno Belan & Fiumens, Brkovi, Denis & Denis, Šajeta, Grše, Messy Cate, M.O.R.T., 30zona, Padre, Gr#as i Bore Balboa.

Na WareHouse pozornici nastupit će DJ-evo Kiril, Tijana T, DJ Ogi, Bronski, Marin Biocic, Marcel, Dino Jukic, Blank Art, Recep, Bruns Lay, Grenco i Mateo Santic.

Više informacija o programu dostupno je na web stranici Student Day Festivala, kao i na službenim Facebook i Instagram stranicama.

Organizatori Festivala su Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RiKup, a pokrovitelji Sveučilište u Rijeci, Studentski centar Sveučilišta u Rijeci, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i brojni sponzori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari