DOBRE VIJESTI

Najavljeno novo povećanje plaća za 648 djelatnika riječkih gradskih vrtića

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Stižu zanimljive novosti za djelatnike riječkih gradskih vrtića

Kako je danas najavljeno, na konferenciji za medije u četvrtak 20. listopada gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj predstavit će ‘aktivnosti na povećanju i unaprjeđenju kapaciteta u predškolskim ustanovama Grada Rijeke’.

Ujedno, najavit će novo povećanje materijalnih prava zaposlenih u gradskim vrtićima, ‘nakon podizanja osnovice u više navrata tijekom 2022. godine’, priopćeno je.

Grad Rijeka osnivač je i vlasnik ustanova Dječji vrtić “Rijeka”, Dječji vrtić “More” te Dječji vrtić “Sušak” u kojima je ukupno zaposleno 648 djelatnika.

U sve tri gradske vrtićke ustanove u pedagoškoj 2022./ 2023. godini upisano je ukupno 3.021 dijete, od toga 751 jasličar i 2.270 djece vrtićke dobi.

Iz gradske uprave podsjećaju kako je u riječkim gradskim vrtićima u pedagoškoj 2022./2023. godini otvoreno 6 novih odgojno-obrazovnih skupina. “Temeljem otvaranja novih odgojno-obrazovnih skupina, zaposleno je ukupno 9 novih djelatnika’, ističu.

Tijekom prošle pedagoške godine otvoreno je ukupno 12 novih odgojno-obrazovnih skupina te je zaposleno ukupno 26 novih djelatnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari