NA GRADILIŠTU 200 RADNIKA

Video | Najskuplja cesta prolazi kroz Rijeku: Tunel Podmurvice i vijadukt Piopi pred dovršetkom, evo kada će cesta D403 biti otvorena

Izgradnja ceste D403 ulazi u finale – do dovršetka najskuplje ceste u Hrvatskoj ostalo je još devet mjeseci

Završavaju se vijadukt Piopi i tunel Podmurvice a intenziviraju se radovi na raskrižju Zvonimirove i Ulice Rikarda Benčića zbog čega će se vozači morati oboružati strpljenjem jer će promet biti sužen u dvije trake

200-tinjak radnika trenutno radi na izgradnji najskuplje ceste u Hrvatskoj. Kako se radovi na cesti D403 bliže finalu, tako će rasti i broj radnika, donosi Kanal Ri.

  • Sad smo u onoj završnoj fazi, još 9 mjeseci nas dijeli do kraja projekta. Najveće novosti su to da se vijadukt Piopi dužine 400 metara završava, ostao je zadnji raspon koji će biti do kraja mjeseca završen, kaže Martin Abramović, ovlašteni zastupnik Hrvatskih cesta.

Završava se i izgradnja tunela Podmurvice.

  • Tunel je davno već probijen, gotovo je već 70 posto i betonirano u sekundarnoj oblozi, dodaje Abramović.

Od sljedećeg tjedna intenziviraju se radovi na raskrižju Zvonimirove i ulice Rikarda Benčića, točnije kod Novoga Lista, zbog čega će se promet odvijati u dvije suprotne trake.

  • Čak će se od sljedećeg tjedna malo zakomplicirati situacija jer ima tu jako puno instalacija, svih instalacija koje možete zamislit i dosta je teško. Zbog toga će biti prometne trake sužene, prometovanje će biti organizirano u dvije trake – jedna u smjeru grada, jedna u smjeru izlaska iz grada., otkriva ovlašteni zastupnik Hrvatskih cesta.

Raskrižje bi trebalo biti završeno krajem godine. Cesta D403 duga je samo 3 kilometara a vrijednost radova iznosi 460 milijuna kuna. Brojke govore o kompleksnosti ovog projekta.

  • Većina te ceste je na nekakvim objektima, ili na visokim zidovima ili u tunelu, u dva kružna raskrižja, dva vijadukta, jedan nadvožnjak, jedno 15-tak zidova potpornih, sve je to dovoljno komplicirano da opravda cijenu tog projekta., objašnjava Martin Abramović.

Njezina izgradnja bit će značajna za riječko gospodarstvo, ali i građane.

  • Znači prvenstveno će moći teretni i kontejnerski kamioni prema luci Rijeka imati direktan pristup s riječke zaobilaznice u luku, a građani će dobiti jednu dugoočekivanu brzu poveznicu između zapadnog djela grada i čvora Škurinje i riječke obilaznice., kaže ovlašteni zastupnik Hrvatskih cesta.

Radovi idu prema planu i završetak ceste D403 trebao bi biti u lipnju iduće godine, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari