PREREZAO VRPCU

Video | Najstariji ribar Antun Rode (90) danas otvorio novu rivu u Baški

Lakši i sigurniji prilaz imat će i vozila dostave te hitnih službi

90-godišnji Antun Rode najstariji je ribar iz Baške, a danas je imao čast svečano prerezati vrpcu i otvoriti novu rivu u Baški.

Godinama je bio zaposlenik Jadrolinije te zna koliko je prije bilo teško pristajati u Baški. U slučaju nevremena, svoj dolazak morali su najaviti sirenama te bi putnike iskrcavali na lukobranu umjesto na putničkoj obali.

Projektom dogradnje luke Baška dograđen je postojeći pristan, osigurana nužna zaštita akvatorija unutar lučkog područja te omogućen odgovarajući privez i sigurnost na vezu za linijske brodove u cjelogodišnjoj linijskoj plovidbi.

Lakši i sigurniji prilaz imat će i vozila dostave te hitnih službi.

Završetkom 2. faze projekta sva će plovila biti zaštićena, sigurna će biti i veza od Baške do Lopara.Slijedi još jedna faza radova u kojoj će bašćanski porat dobiti oko 200 novih vezova.

Projekt “Dogradnje luke Baška” i ulaganja u lučku infrastrukturu u bašćanskoj galeriji Zvonimir prethodno su predstavili načelnik Općine Baška Toni Juranić i ravnatelj Županijske lučke uprave Krk Alfred Franković te zamjenik primorsko-goranskog župana Vojko Braut i ministar mora i prometa Oleg Butković, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari