EVO DETALJA

Obavijest u svezi dokumentacije za prijavu na Javni natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora Grada Rijeke

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Dana 05. svibnja 2023. godine, objavljen je natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora Grada Rijeke. Općim uvjetima natječaja određeno je da su natjecatelji dužni dostaviti, između ostalih i potvrdu nadležnog Trgovačkog suda iz koje je razvidno da nad natjecateljem nije otvoren stečajni postupak, da nije nesposoban za plaćanje ili prezadužen, odnosno da nije u postupku likvidacije, da njegovom imovinom ne upravlja stečajni upravitelj ili sud, da nije u nagodbi s vjerovnicima, da nije obustavio poslovne aktivnosti, odnosno da nije u bilo kakvoj istovrsnoj situaciji koja proizlazi iz sličnog postupka sukladno pozitivnim propisima.

Na sudovima u RH traje tzv. bijeli štrajk stoga zainteresirani natjecatelji nisu u mogućnosti pribaviti traženu potvrdu.

Natjecateljima koji ne dostave navedenu potvrdu ali dostave dokaz da su istu zatražili od suda (e-mail, predano pismeno) omogućiti će se sudjelovanje u postupku licitacije i neće biti isključeni iz postupka jer nisu dostavili predmetnu potvrdu nadležnog Trgovačkog suda.

Traženu potvrdu nadležnog Trgovačkog suda najpovoljniji natjecatelji dužni su dostaviti kod potpisivanja Ugovora o zakupu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari