NAKON 30 GODINA: Uvedena izravna zračna linija Rijeke s Beogradom; tu su i druge novosti ljetne sezone letenja!

Foto: Borna Filić/Pixsell

Ljetnu sezonu zračna luka Rijeka otvorit će 01. travnja letom Ryanaira iz Stockholma koji predstavlja i odredište s najviše prevezenih putnika u protekle 2 godine.

Nakon rekordne 2018.godine u kojoj je zračna luka Rijeka oborila sve povijesne rekorde ostvarivši ukupan promet od 183.606 putnika, dosadašnji rekord iz 2006. godine bio je 169.250 putnika, 4.655.866 t tereta, te 5.460 operacija, te ostvarila rast prometa od skoro 30 % u odnosu na prošlu godinu, i za nadolazeću ljetnu sezonu ima odlične vijesti.

Naime, dolaze 3 nova redovita zračna prijevoznika, Volotea, Lufthansa i Air Serbia, koji će letjeti na dva nova odredišta: Marseille i Beograd, a u Rijeku dolazi i jedan od najvećih svjetskih charter prijevoznika – TUI grupa. TUI grupa predstavlja najznačajniju svjetsku turističku grupaciju koja posjeduje 6 zračnih prijevoznika i 9 turoperatora koji lete u preko 150 svjetskih odredišta. Rijeku će od 23.05. do 17.10.2019. svakog četvrtka povezivati s London Gatwickom zrakoplovima B737-800 kapaciteta 189 sjedala.

Volotea je jedan od najznačajnijih niskobudžetnih zračnih prijevoznika koji će Rijeku u 2019.g. redovitom linijom povezivati s francuskim Marseillem u razdoblju od 5.6. do 2.10. svake srijede. Navedena linija je od iznimnog značaja za našu regiju budući da predstavlja svojevrsni presedan za zračnu luku Rijeka kao prva redovita linija za Francusku u novijoj povijesti, nakon prošlogodišnje uvedene charter linije za Pariz.

Osim navedenih zračnih prijevoznika, svakako je od velikog značaja i potvrda dolaska renomirane Lufthanse na zračnu luku Rijeka u ljetnoj sezoni 2019. godine, budući da predstavlja najvećeg i najznačajnijeg europskog zračnog prijevoznika s preko 200 svjetskih odredišta i jednom od najvećih flota na svijetu. Lufthansa će letjeti na redovitoj liniji za München svake subote u razdoblju od 25.05. do kraja listopada 2019.

Uz navedene zračne prijevoznike, potvrđen je i dolazak četvrtog novog prijevoznika, Air Serbie. Air Serbia je srpski nacionalni zračni prijevoznik koji leti do ukupno 49 odredišta u Europi i na Mediteranu, ali ima i izravne linije za Bliski istok i Sjevernu Ameriku, a posredstvom Etihad Airways-a nudi i izravne letove do međunarodnih odredišta u Aziji, Australiji i Africi.

Na njihovoj karti odredišta ove sezone pronaći će se i Rijeka. Na izravnoj liniji Rijeka – Beograd letjet će zrakoplovi Air Serbie ATR kapaciteta 66 sjedišta i A319 kapaciteta 144 sjedišta svaki utorak i petak u razdoblju od 04.06. do 25.10.2019. Potvrđeno je i da će navedena linija nastaviti prometovati i u zimskom razdoblju, što znači da će tijekom cijele godine postojati izravna zračna veza između Rijeke i Beograda. Uvođenje izravne redovite linije Rijeka – Beograd predstavlja vrlo značajan iskorak za našu regiju budući da je uvedena nakon skoro 30 godina, kada je u bivšoj državi prometovala čak 2 puta dnevno.

Osim novih linija, potvrđen je i ostanak prošlogodišnjih novih zračnih prijevoznika: Condora za Frankfurt i Transavije za Eindhoven koja je značajno povećala broj letova, za čak 350 % u odnosu na prošlu godinu, te počinje s letovima već u travnju, a u srpnju i kolovozu prmetovat će čak 4 puta tjedno. Sukladno navedenim povećanjima prometa Zračna luka Rijeka u 2019.-oj očekuje porast prometa putnika od približno 10% u odnosu na 2018.-u, te konačni prelazak brojke od 200.000 putnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari