Milin djed: Evo zašto novac od prodaje kuće dajemo dječaku Šimunu Petru

Otac Šimuna Petra rekao je da je beskrajno zahvalan, ali da novac ne može prihvatiti

Val ljubavi koji je pokrenula Mila se širi. Na Facebooku – u grupi Svi za Milu, pojavila se fotografija krhkog dječaka. To je Šimun Petar Maruna iz Maslenice koji se gotovo od rođenja bori za svoj život.

Kako obitelj nema novca Milin otac odlučio im je donirati 400 tisuća kuna od prodaje svoje kuće.

Novac ne može prihvatiti

Iako u svojoj muci, Milini roditelji brinu o tuđoj. Šimunova obitelj daje sve što ima da olakša bolest svome dječaku, ali jedini im je prihod očeva mirovina. Njegov otac javio nam se na telefon. U njegovom glasu sav teret svijeta. Tek kratko poručuje – beskrajno je zahvalan, ali novac ne može prihvatiti, jer ti su ljudi, kaže, prodali dom.

Ali Milini roditelji tog su se novca već odrekli, jer su dali riječ. “Ovaj je novac s njihovog privatnog tekućeg računa. Kako je rekao, prodat će kuću i novac donirati, bez obzira kako završilo liječenje Mile, u korist neke druge djece”, kazao je Milin djed Vladimir Rončević.

“To nema dakle veze s ovim računom koji je za malu Milu. Taj žiro račun je zabetoniran. S njega će , nakon uplate Dječjoj bolnici, jedina isplata krenuti prema Fondu koji namjeravamo osnovati za liječenje sličnih slučajeva”, dodaje Rončević.

Kreće terapija

Milini od srca žele pomoći Šimunu, kao što se svi ujedinili da bi spasili njihovu curicu, koja bi uskoro trebala početi primati terapiju. “Po mojim podacima bi to u tijeku dana trebalo krenuti. Dakle, završena su ispitivanja, analiziranje i kreće terapija koja je individualizirana i prilagođena njezinom stanju”, kaže Vladimir Rončević.

Djevojčica koja je pokrenula čaroliju ljubavi i dobrote. Njezini roditelji nepokolebljivi su u odluci da ta čarolija pomogne i drugoj djeci.
Ida Balen

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari