RIJEČKI KARNEVAL

Video | Nakon dvije godine stvari se vraćaju u normalu, a to na Kvarneru znači – ništa nije normalno!

Nakon dvije godine odgađanja brojnih riječke maškare konačno su u punom sjaju. Koji su aduti maskirane Rijeke – provjerila je RTL ekipa

Stvari su se vratile u normalu, a u ovom je kraju normalno da u prvim zimskim mjesecima ništa nije normalno…

Pa će se 19. veljače ponovno otvoriti put do posebnog planeta. Ime mu je Korzo, stanovnici su svih oblika, vrsta i veličina. A tog datuma okuplja ih Međunarodna karnevalska povorka.

Dočekat će ih meštar i kraljica, koja krunu predaje nakon tri godine, jer izbora nije bilo zbog korone. U petak ćemo saznati ime nasljednice.

“Samo da uživaju, da uživaju u svakom trenutku, da iskoriste svaku mogućnost, svako putovanje”, savjetovala je curama koje će se natjecati kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić.

Ključ se predaje privremeno meštru Sandiju

“Nadam se da će dobro upravljati gradom u ovom pusnom periodu. Svaki gradonačelnik nešto zabrlja. Njima je sve oprošteno”, govori gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

“Od balova, od partija, od Gustafa, onda imao kazališnih predstava. Naravno, nećemo izostaviti dječji karneval i veliki karneval”, kazao je meštar Riječkog karnevala Sandi Pribanić.

Sve je to privuklo i turiste, koji rezervacijama ruše rekorde.

“S veseljem mogu reći da samo u ovih petnaestak dana ove godine mi imamo 50 posto više noćenja ostvarenih nego rekordne 2019. godine”, govori Irena Perišić Živadinov direktorica Turističke zajednice.

Međunarodna povorka ove je godine i okrugla- četrdeseta. S više od sto skupina, bit će to pravi bal šarenila. A kad je bal, nek je maskenbal!, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari