Nakon Rijeke, Delnica, Čabra i Raba i Krk dobiva izdvojene specijalističke ambulante

Nakon otvaranja izdvojenih specijalističkih ordinacija u Rijeci, Delnicama, Čabru i Rabu, što je pokrenuto na inicijativu sanacijskog upravitelja KBC-a Rijeka Davora Štimca da liječnika treba približiti pacijentu a ne obratno, na red je došao Krk.

U uredu krčkog gradonačelnika Darija Vasilića najavljeno je otvaranje nekoliko specijalističkih ambulanti u krčkom Domu zdravlja, čime bi se bitno povećao zdravstveni standard otočana.

Uz gradonačelnika Vasilića dolazak liječnika specijalista najavili su pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo PGŽ Đulija Malatestinić, ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Boris Ritoša, sanacijski upravitelj riječkog KBC-a Davor Štimac i pomoćnica sanacijskog upravitelja za osiguranje kvalitete pružanja medicinskih usluga Larisa Prpić Massari.

Davor Štimac je objasnio da će uz sadašnjih 14 liječnika obiteljske medicine te 8 dentalne, jednog ginekologa i četiri patronažne sestre i uz postojeći laboratorij i rendgen u krčkom Domu zdravlja za početak dvaput mjesečno ordinirati i tri kirurške službe. Do kraja siječnja bi tako krenule s radom ambulanta za opću kirurgiju, urologiju i neurokirurgiju te gastroenterološka i onkološka ambulanta. Ako se uvidi potreba, broj dolazaka specijalista će se i povećati, a pokušat će se organizirati i dolazak okulista, za kojim je također uočena potreba, te u budućnosti, obzirom na porast nataliteta na Krku, i pedijatra.

Krčke jedinice lokalne samouprave neće trebati sufinancirati dolaske specijalista, ali se u interesu svih stanovnika otoka Krka od njih očekuje da će rado opremiti dvije prostorije za ambulante.

Za ove će se medicinske usluge pacijenti, kao i do sada naručivati kod liječnika opće prakse.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari