NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Zbog radova na vodovodnoj mreži Drenova i Škurinje prometno „blokirani“

Građani koji žive na području Drenove i Škurinja već neko vrijeme muku muče s otežanim i usporenim prometovanjem uzrokovanim radovima na kanalizacijsko-vodovodnoj mreži do te mjere da se putovanje do grada i obratno ponekad pretvara u pravu pustolovinu

No bit će još i složenije i nezgodnije – zatvoren je dio Drenovskog puta a kreću i novi (noćni) radovi na Škurinjama u Osječkoj ulici – pa je preporuka svim sudionicima u prometu da se naoružaju strpljenjem i na svoja odredišta krenu nešto ranije, jer na „silasku“ s Drenove i Škurinja – ali i u povratku – vozači i putnici u vozilima gradskog autobusnog prijevoznika trebaju računati na čekanja na brojnim semaforima koji izvanredno osiguravaju prolaz vozilima uz građevinske iskope.

Od jučer je za sav promet zbog radova na izgradnji kanalizacijske i vodovodne mreže zatvoren dio ulice Drenovski put na Drenovi. Za vrijeme izvođenja radova autobusi svih gradskih i prigradskih linija koji prolaze tom ulicom vozit će obilaznim pravcem.

Za vrijeme trajanja radova izmješta se dio trase linije 11 te će ona prometovati na sljedeći način: redovnom trasom do stajališta Donja Drenova II, odakle nastavlja privremenom trasom od Ulice Stanka Frankovića do Ulice braće Hlača (trasa linije 5 uz groblje Drenova), a zatim do raskrižja s ulicom Drenovski put gdje se uključuje na redovnu trasu.

U tom periodu ukida se stajalište Cvetkov trg, a uspostavlja se privremeno stajalište u Ulici Stanka Frankovića (iznad dućana Brodokomerc) u oba smjera. Privremena stajališta označena su privremenim stajališnim oznakama.

Također se koriste stajališta na trasi linije 5 (Braće Hlača i Frkaševo). Noćna linija 103, koja u povratku s Drenove prometuje preko Drenovskog puta, također će koristiti privremeni dio trase preko Ulice Stanka Frankovića.

Više o promjenama vožnje pročitajte na web stranicama Autotroleja.

Također, „Rijeka promet“ obavještava građane da će se od 14. do 20. ožujka 2016. godine izvoditi radovi na dijelu čvora Škurinje – Rijeka, točnije na poprečnom prekopu državne ceste D403, dionica 01. Riječ je o radovima na polaganju cjevovoda u sklopu rekonstrukcije kanalizacijske i vodoopskrbne mreže Donja Drenova – Južni dio – LOT-3.

Radovi se izvode na cesti D403 u Osječkoj ulici u Rijeci, na mjestu ulaza/izlaza čvora Škurinje. Izvodit će ih Vodogradnja Rijeka d.o.o., i to u noćnim satima od 20.00 do 6.00 sati.

Protočnost prometa neće se bitno poremetiti jer će se promet u noćnim satima odvijati u dvije prometne trake, a dnevni promet će funkcionirati u sve tri trake.

Rijeka promet moli sve sudionike u prometu da poštuju privremenu regulaciju prometa i privremenu prometnu signalizaciju koja će vrijediti do završetka radova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari