Napali riječke borkinje za prava žena: “Zašto ne pomažete s navijačima? Zašto šutite?”

Foto: Ilustracija

„Mnogi od nas volontiramo na raznim mjestima, pomažemo, organiziramo se i u ovoj izvanrednoj situaciji, samo se s tim ne hvalimo na društvenim mrežama“

Žene is SOS Rijeka – centra za nenasilje i ljudska prava objavile su putem društvenih mreža kako su dobile puno optužujućih upita ovih dana.

„Ljude interesira gdje smo sada, zašto za 8.mart organiziramo prosvjede, a sada šutimo, zašto zajedno s navijačkim skupinama ne pomažemo u preseljenju bolnica i sl.“, ističu iz udruge.

Odgovorile su kako rade od doma te da su i dalje tu za sve žrtve nasilja koje trebaju psihološko ili pravno savjetovanje. Možete ih dobiti na pomoc@sos-rijeka.org , na 051/211888 ili putem društvenih mreža.

“Nažalost, nasilje ne spava za vrijeme ovih izvanrednih situacija, očekujemo čak i povećani broj nemilih događaja. Možda vam je promaknulo, ali i jučer, usred cijele grozne situacije u Zagrebu, ubijena je još jedna žena od strane muškarca. Voljele bi da možemo učiniti više, voljele bi da možemo spasiti svaku žrtvu, voljele bi da možemo pomoći svakoj gladnoj ženi koja je zbog korona virusa izgubila posao, voljele bismo sudjelovati u svim akcijama. Ali nas smo četiri i nekolicina volonterki. Mnoge doma s malom djecom, mnoge u brizi za imunokompromitirane osobe. Radimo najbolje što znamo i možemo u ovoj situaciji. Mnoge od kolegica i kolega koji rade u udrugama koje pružaju podršku žrtvama nasilja ili se brinu za očuvanje ljudskih prava, se nalaze u sličnim situacijama i slično ih se napada. Isto tako, mnogi od nas volontiramo na raznim mjestima, pomažemo, organiziramo se i u ovoj izvanrednoj situaciji, samo se s tim ne hvalimo na društvenim mrežama. Svima je teško pa razumijemo da tražimo krivce i da imamo potrebu prozivati. Zato nas molim vas prestanite napadati i pokušajte svoju nakupljenu negativnu energiju fokusirati na konstruktivan način. Za to vrijeme, pozivamo ponovno sve žrtve nasilja ukoliko imaju potrebu za razgovorom ili savjetom – tu smo“, poručile su žene iz SOS centra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari