NAPOKON: Na čvoru Orehovica otvoren lokalni izlaz prema Trsatu i Sušaku

Spoj između riječke obilaznice i državne ceste na Kačjaku koja vodi do KBC-a Sušak i Sveučilišta na Trsatu dugačak nešto manje od 700 metara otvoren je zahvaljujući privremenoj uporabnoj dozvoli koju je odobrilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja

Kao što smo već javljali OVDJE, dodatna važnost ovog izlaza leži u činjenici da je to sada ujedno i najbliži izlaz za KBC – lokalitet Sušak , odnosno u hitnim slučajevima upravo ovaj izlaz može donijeti toliko potrebne minute da se spasi nečiji ugorženi život.

Stanje iz studenog prošle godine
Stanje iz studenog prošle godine

Podsjetimo, gradnja ovog izlaza započela je još u travnju prošle godine a završena je 15. Studenog. No izlaz nije mogao odmah biti pušten u promet – od tog datuma trajalo je ishodovanje uporabne dozvole što je sada „prelomljeno“ odlukom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja o odobrenju privremene uporabne dozvole.

Novi lokalni izlaz omogućit će vozilima koja obilaznicom dolaze iz smjera Opatije da nakon izlaza iz tunela Trsat skrenu udesno prema državnoj cesti koja vodi prema Kačjaku i Trsatu ili prema Orehovici i Banskim vratima.

Vrijednost radova bila je 2,88 milijuna kuna bez PDV-a, investitor su bile Hrvatske ceste, a gradnju je obavio GP Krk.

Stanje iz studenog prošle godine
Stanje iz studenog prošle godine

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari