U PRIRODI JE SPAS

Video | Naša mala Švicarska: Gorski kotar za mnoge postaje glavna turistička destinacija – posebno ljeti!

Aktivni odmor, od šetnji preko biciklizma do planinarenja, vrhunska hrana pripremljena po domaćim receptima. Blizina Rijeke, Opatije, Zagreba- sve to nudi Gorski Kotar, cjelogodišnja destinacija, ali i glavna ljetna sezona posljednih godina

Rješenje za sve može biti odlazak u prirodu gdje nikad nije dosadno, posebno u ljepotama Gorskog kotara koje iz dana u dan prepoznaju i stranci.

Sve ih je više, ponestaje praznih termina, a kako je već lani premašio rekordnu 2019-tu, u Gorskom kotaru miriši na nove rekorde.

Knjiga dojmova ispunjena komplimentima

Gazdarici, ali i svemu što Gorski kotar nudi. Aktivni odmor, od šetnji preko biciklizma do planinarenja, vrhunska hrana pripremljena po domaćim receptima. Blizina Rijeke, Opatije, Zagreba.

Claudia je s obitelji u Staru Sušicu došla na deset dana. Prije svega da bi uživali u prirodi, ali na kišni dan posebno je važno kako su opremljeni apartmani.

“Ova kuća je posebno lijepa jer ima saunu, jacuzzi i lijepo je boraviti ovdje”, priča Claudia Hildegard iz Njemačke.

“Kao što vidite kod nas još zima zapravo nije ni završila, a već se pripremamo za ljetnu sezonu. Novost ove godine je da su nam rezervacije krenule puno ranije nego prošle godine. Najviše Italija, pa Njemačka, imamo nakon toga Francuska Belgija, Velika Britanija”, kaže Jasmina Tome, vlasnica kuće za odmor u Staroj Sušici.

Gorski Kotar je cjelogodišnja destinacija, ali i ovdje je glavna ljetna sezona.

“U prva tri mjeseca tekuće godine 80 posto brojimo više turističkih dolazaka i noćenja u odnosu na 2019. ali 20 posto odnosu na prošlu godinu koja nam je relevantna. Osjetimo pojačan interes stranih gostiju u odnosu na prošle godine, što je odličan pokazatelj”, priča Petar Hrg, direktor Turističke zajednice Gorskog kotara.

Gorani znaju na koga uvijek mogu računati

“Okosnica moje prodaje i mojega rada su moji domaći gosti a stranci su mi nekako u tranzitu, u prolazu koliko ostane tajminga za njih. Najave za sezonu su više nego odlične”, govori Sabina Urbanc.

Možda u sezoni iz Slavonskog Broda opet dođe i Irena, jer od Nove godine ovdje je već treći put.

“Zato što prilikom prvog dolaska u siječnju jako su mi se svidjele Fužine i Gorski kotar općenito. Priroda, ljudi, jednostavno okruženje jako mi se sviđa, tako da evo, sad sam ponovno tu”, kaže Irena Vukoja.

Domaći su gosti prije nekoliko godina otkrili da u svojoj zemlji imaju malu Švicarsku, sada je red na strancima – jer ovo je čudesna šuma, izvještava Ida Balen za Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari