IDEJA ZA VIKEND!

Galerija | Ove subote se otvara šetnica ”Črni vrh” na Bakarskim Prezidima

Evo ideje za nadolazeći vikend: što kažete na šetnju do Črnog Vrha iznad Bakarskih Prezida?

Ove subote, 29. travnja u 9:30 sati, Turistička zajednica Grada Bakra svečano će otvoriti šetnicu “Črni Vrh” i interpretacijski kutak na lokalitetu Takala.

Prije nego što krenete puteljkom na prapovijesnu gradinu, obavezno zastanite na samim Prezidima.

Dosad ste mogli uživati u pogledu na Bakarski zaljev i diviti se nepreglednom suhozidu dok vam se u glavi roje pitanja: kako je ovaj krajolik dobio oblik? Tko je sve ovo izradio? Zašto baš ovdje?

Sada vas na licu mjesta čekaju odgovori na ta i druga pitanja na novim interpretacijskim pločama. Zahvaljujući toj novosti, putnici namjernici će lako saznati zanimljive podatke o vinogradu i njegovom slavnom proizvodu – Bakarskoj vodici.

Nakon upoznavanja Bakarskih prezida, vrijeme je da se uspnete uređenom šetnicom Črni Vrh. Nekoliko interpretacijskih tabli oplemenilo je stazu. Otkrit će vam što je uopće gradina, upoznati vas s biljem koje dočekuje korake znatiželjnih šetača i sa šarmantnim mjestom Praputnjakom koje svojim izduženim oblikom privlači pažnju s obližnjih obronaka.

Pridružite se svečanom otvorenju šetnice u subotu 29. travnja u 9:30 sati na Bakarskim prezidima.

U 10 sati počinje i posebna interpretacijska šetnja “Uspon u prapovijest”. Šetnju će voditi veliki poznavatelj Bakra i okolice Bore Štrbac. Besplatna je i dobrodošli su svi znatiželjnici, pod uvjetom da ne zaborave čvrstu obuću, sigurnu za boravak u prirodi. Sama aktivnost nije fizički zahtjevna jer je riječ o blagom i kratkom usponu.

Ako se ne stignete pridružiti svečanom otvorenju, istražite šetnicu nekom drugom prilikom uz pomoć tihih, ali rječitih, interpretacijskih ploča.

Neka vam novi promo film turističke zajednice Grada Bakra o Bakarskim prezidima bude poticaj da što prije i sami posjetite ovaj predivan lokalitet.

Riječi su suvišne, stoga pogledajte film:

Projekt uređenja šetnice „Črni vrh“ i postavljanja interpretacijskih tabela na lokalitet „Takala“ financijski su pomogli: Grad Bakar, Primorsko-goranska županija, Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Kvarnera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari