'UZNEMIRAVANJE JAVNOSTI JE OPASNO'

Galerija | “Naši su jasličari sigurni!”: Sandra Krpan nizom fotografija odgovorila na optužbe koje u pitanje dovode sigurnost djece

“Uznemiravanje javnosti na koje su se svojim istupom odlučile predstavnice sindikata neodgovorno je i opasno”, ističe Sandra Krpan

“Predstavnice Sindikata u dva riječka dječja vrtića posve su neutemeljeno uznemirile javnost i roditelje kroz današnji novinski članak u kojem spekuliraju o sigurnosnim uvjetima novouređenih prostora za jasličke skupine.”, napisala je danas rano poslijepodne u objavi na Facebooku dogradonačelnica Sandra Krpan.

Svojoj objavi priložila je 15-tak fotografija kojima dokazuje da su jasličari u gradskim dječjim vrtićima više no adekvatno smješteni a sigurnost im je u potpunosti osigurana.

“Fotografijama koje ovdje objavljujem želim pokazati u kakvim su uvjetima smješteni naši jasličari jer slika govori više od tisuću riječi. Ulaganja u odgoj i obrazovanje naš su prioritet i to sam kroz proteklih godinu dana jasno kazala mnogo puta, a i dokazala konkretnim djelima. Ne mislimo zaustaviti ulaganja, ni ona u povećanje smještajnih kapaciteta, ni ona u poboljšanje materijalnih uvjeta odgojitelja.”, dodala je Sandra Krpan.

U svojoj objavi ukazala je na još nešto.

“Uznemiravanje javnosti, na što su se svojim istupom odlučile predstavnice sindikata, neodgovorno je i opasno. Naši su jasličari sigurni!”, zaključila je dogradonačelnica Sandra Krpan.

Objavom fotografija dogradonačelnica je reagirala na medijske istupe sindikalne povjerenice u dječjem vrtiću, More koja tvrdi kako se u vrtićima – pored nedostatka kadra – bore i s ugroženom sigurnošću djece.

Sindikalna povjerenica Maja Ružić tvrdi, između ostaloga, kako mališani jasličke dobi u Dječjem vrtiću More nisu smješteni u odgovarajućem prostoru jer mogu s tavana i terase doći do krova zgrade jer nema ograde.

Fotografije koje je danas objavila dogradonačelnica Krpan otkrivaju sasvim drugačiju situaciju.

Iz Grada Rijeke dodatno napominju kako je smještaj djece u potkrovlju privremenog karaktera nakon što se ljetos hitno pristupilo uređenju dodatnih prostora za djecu u vrtićima i školama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari