„NASMIJEŠENA LICA RIJEČKOG KARNEVALA“: Sav prihod od humanitarne izložbe ide Socijalnoj samoposluzi!

Posljednja u cijelom nizu humanitarnih akcija Riječkog karnevala je izložba fotografija pod nazivom „Nasmiješena lica Riječkog karnevala“ koja će trajati od 15. veljače do 15. ožujka

Izložba fotografija „Nasmiješena lica Riječkog karnevala“ sada se već tradicionalno, petu godinu za redom, održava po završetku Karnevala. Izložba nas podsjeća na vesele maškarane dane, a u isto vrijeme prikuplja sredstva za humanitarne svrhe. Izložbu organizira Foto studio Kurti uz potporu Turističke zajednice grada Rijeke. Sva sredstva od prodaje fotografija ove su godine namijenjena Socijalnoj samoposluzi „Kruh sv. Elizabete“, a akcija će trajati od 15. veljače do 15. ožujka 2016. godine.

Kurti_izlozba (2)

Izložba je najavljena na konferenciji za medije, a sve humanitarne akcije u sklopu Riječkog karnevala 2016. ukratko je predstavila Ines Boban-Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke.

Čak sedam humanitarnih akcija!

Ovogodišnji je Karneval svoje veliko srce pokazao čak sedam puta, koliko je bilo humanitarnih akcija: tradicionalno (maškarano) dobrovoljno davanje krvi u Domu crvenog križa, Humanitarna maškarana jota gdje se kuhalo u korist Udruge za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza iz Rijeke, Humanitarna maškarana maneštra čiji su prihodi od prodaje išli za opremanje učionice za slabovidne učenike OŠ Pećine, Humanitarni karnevalski bal koji je ove godine plesao za opremanje senzornog parka Centra za autizam Rijeka u sklopu projekta „Senzorni park za naš osmjeh“, dvije humanitarne zabave karnevalske grupe Čiket – Čiket Karaoke i Pidžama party „Čep po čep – kolica“ – gosti zabava su bili obvezni donijeti minimalno 10 plastičnih čepova koji su se prikupljali za donaciju Društvu multiple skleroze Primorsko-goranske županije s ciljem nabavke invalidskih kolica te na samom kraju izložba Foto studija Kurti „Nasmiješena lica Riječkog karnevala“ u korist Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“.

Kako sudjelovati u humanitarnoj akciji

Nikola Kurti, vlasnik Foto studija Kurti, najavio je izložbu i pojasnio na koji se način može sudjelovati. Fotografije će se moći pregledati i odabrati na internetskoj stranici www.fotokurti.com i u Foto studiju Kurti od 15. veljače do 15. ožujka, te će se moći kupiti uokvirene – veće dimenzija 30x45cm po cijeni od 150,00 kn, a manje dimenzija 15x21cm za 50,00 kn.

Fotografije se naručuju uplatom direktno na račun Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“, Brajda 7 – Rijeka, na račun HR4924020061100721002. Detaljne informacije o načinu plaćanja i preuzimanja fotografija bit će objavljene na istoj stranici, a uplatnice se mogu naći u svim poslovnicama Foto studija Kurti, te u Turističkom informativnom centru na Korzu.

[highlight] Prošlogodišnjom izložbom fotografija „Nasmiješena lica Riječkog karnevala“ prikupilo se 7.500,00 kn za riječko prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“. [/highlight]

Djelatnost Socijalne samoposluge

Elida Verunica iz Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete” predstavila je ovaj projekt Franjevačkog svjetovnog reda koji ove godine obilježava svoju 5. godinu i pomaže 1.400 registriranih korisnika. Zahvalila se Foto studiju Kurti na odabiru Socijalne samoposluge, ali i svim građanima koji su prepoznali ovaj projekt koji živi isključivo od donacija i humanitarnih akcija. Socijalna samoposluga svake subote prikuplja donacije po trgovačkim centrima, a u ovom periodu najviše potrebe imaju za šećerom, paštom, uljem i konzervama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meštar Toni i Kraljica Riječkog karnevala Sandra Ložnik Videčak pridružili su se pozivu za sudjelovanje u humanitarnoj izložbi Foto studija Kurti. Meštar Toni je naglasio da su karnevalisti uvijek bili ljudi široka srca i da je siguran da će to dokazati i putem ove akcije. Kraljica Sandra izjavila je da je ovo bio kratak Karneval, ali unatoč tome pun programa, od kojeg je bio i veliki broj humanitarnih te se nada da će podržavanjem ove akcije Karneval živjeti i pomagati drugima i nakon svog službenog završetka.

[highlight] Kontakt i informacije o akciji: 098 216 818 (Nela) ili 098 13 15 354 (Elida). [/highlight]

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari