LIJEPA I AKTIVNA NEDJELJA

Nastavlja se program nordijskog hodanja ”Rijeka Outdoor”, ovog puta ”Staza lovora i mora”

Prošla nedjelja označila je početak programa nordijskog hodanja “Rijeka Outdoor” kojeg Turistička zajednica Grada Rijeke organizira u suradnji s Nordic Walking Team Opatija te KŠR Gorovo. Aktivnost je to koja će se održavati četiri nedjelje, a već prva je dokazala da je inetres za ovu aktivnost u Rijeci velik te da su organizatori ovim programom pogodili “u sridu”.

Prošle se nedjelje hodalo stazom “Industrijska Rijeka”, a program nudi ukupno četiri staze kojima se spajaju riječka povijest i sadašnjost te plavo i zeleno, a sve s ciljem promocije zdravog načina života i kretanja u prirodi kao ultimativne aktivnosti s najvećim porastom sudionika u svijetu.

Nakon hodanja “Industrijskom Rijekom”, u nedjelju 14. svibnja, s početkom u 9:00 sati, i to okupivši se na Biviju (okretište autobusa) sudionici će krenuti “Stazom lovora i mora” na potezu: Bivio – Staza lovora – Lungomare – Preluk – Lungomare – Bivio. Srednje zahtjevnu stazu dužine 7 km predviđa se proći za cca 2 sata hoda.

Organizator je za sve sudionike programa osigurao štapove za hodanje, a sudionici trebaju biti adekvatno odjeveni te ponijeti bocu vode. Svi sudjeluju na vlastitu odgovornost, a u slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo izmjene rute ili odgode programa. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje na licu mjesta – na Biviju, a program je namijenjen osobama svih starosnih dobi, sukladno osobnim afinitetima i mogućnostima.

Nakon zanimljive staze u srcu samog grada, ova će staza ponuditi uživanje u prirodi te mirisu lovora i mora pa je za vjerovati da će ljubitelji ove aktivnosti itekako doći na svoje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari