GRADONAČELNIKOV KOLEGIJ

Nastavlja se program sufinanciranja autobusnog prijevoza krčkim srednjoškolcima i studentima

Idi na originalni članak

U uredu gradonačelnika, 23. rujna 2024. godine, održan je 135. sastanak Kolegija u čijim je raspravama, pored gradonačelnika Darija Vasilića, sudjelovao i Nikša Franov, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

Oglas

Teme iz dnevnog reda pritom su obrazlagali: Marino Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka, Đimi Skomeršić, voditelj Odsjeka za komunalno gospodarstvo, Igor Hrast, voditelj Odsjeka za gospodarstvo i Andreana Gluvaković, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti, dok je bilježenje povjereno Mladeni Matejčić, višoj stručnoj referentici.

Na početku ovotjednog sastanka, u sklopu rasprave o temama Odsjeka za društvene djelatnosti, temeljem prijedloga Košarkaškog kluba Krk, organizacija 22. Memorijalnog košarkaškog turnira Zlatko Franolić podržana je iznosom od 1.000,00 eura. Održavanje turnira najavljeno je za subotu, 28. rujna ove godine, u dvorani Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir u gradu Krku, s time da su kao gosti tog tradicionalnog sportskog događanja najavljeni košarkaški klubovi Kraljevica i Kostrena. Udruzi Kreativni Krk potom je odobrena potpora vrijedna 550,00 eura za pokriće troškova prijevoza koji će proizaći iz sudjelovanja zbora mladih Tiramol na međunarodnom zborskom natjecanju Victoria Ljubljana koje će se 07. prosinca ove godine održati u Ljubljani, Slovenija. Mjesnom odboru Vrh dodijeljeno je 400,00 eura za organizaciju nadolazeće proslave zaštitnika naselja Vrh i Župe sv. Mihovila, dok je Mjesnom odboru Kornić odobreno pokriće troškova u iznosu od 2.440,74 eura, proizašlih iz organizacije ovogodišnjeg izdanja manifestacije Kornićarska letinja, u sklopu koje su se tijekom čitavog ljeta priređivali različiti kulturni, zabavni, gastronomski i tradicijski programi. Uz to, predstavljen je i usvojen prijedlog Ugovora o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola i studenata za školsku, tj. akademsku godinu 2024./2025. Kao i prethodnih godina tvrtka Autotrans d.d. iz Cresa vršit će prijevoz učenika i studenata do mjesta školovanja u Bakru ili Rijeci te obratno. Temeljem Zakona o otocima i Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na besplatan javni otočni cestovni prijevoz, nadležno tijelo područne (regionalne) samouprave financirat će prijevoz učenika i studenata s područja otoka Krka do prve stanice na kopnu, točnije do grada Kraljevice i obratno. Prema tome, sukladno odredbama navedenog Ugovora, Grad Krk će nastaviti sa sufinanciranjem 50 posto iznosa naknade korisnika prijevoza na relaciji Kraljevica – Bakar ili Kraljevica – Rijeka, i obratno, dok će preostalih 50 posto snositi sami korisnici. Vršitelj usluge prijevoza pritom će osigurati komercijalnu povlasticu. Uvažavajući istu, cijena autobusne karte po danu za srednjoškolce na relaciji Kraljevica – Rijeka, odnosno Kraljevica – Bakar iznosi 8,10 eura ili 5,40 eura, što znači da potpora Grada Krka iznosi 4,05 eura ili 2,70 eura, koliko plaća i korisnik. Cijena mjesečne autobusne karte za studente s pribrojenom komercijalnom povlasticom iznosi 172,80 eura, dok je potpora Grada Krka 86,40 eura, koliko plaća i korisnik.

Tijekom rješavanja predmeta Odsjeka za komunalno gospodarstvo, analizirana je i prihvaćena Dopuna Izvještaja o izvršenom nadzoru na održavanju zelenih površina na području Grada Krka za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja ove godine. Izvještaj, odnosno njegovu Dopunu izradila je tvrtka Studio perivoj d.o.o. iz Malinske, a u istoj se navodi kako u promatranom periodu, temeljem Ugovora o održavanju zelenih površina potpisanog s gradskim komunalnim poduzećem Vecla d.o.o., troškovi izvršenih radova s pribrojenim PDV-om iznose 78.430,63 eura, uz napomenu kako je za predmetnu aktivnost na godišnjoj razini Ugovorom predviđeno ulaganje od 153.734,21 euro. U nastavku, temeljem inicijative Mjesnog odbora Milohnići, prihvaćena je ponuda tvrtke Dabiskop d.o.o. iz Nenadića, vrijedna 3.790,00 eura bez PDV-a, za sanaciju maslinarskog puta od naselja Brzac do predjela Kantarelica, u dužini od 1.300 metara, te odvojka koji vodi do predjela Krč u dužini od 200 metara. Ponudom je obuhvaćeno strojno krčenje ceste s obje strane, izgradnja nagiba ceste te čišćenje kanala za odvodnju oborinskih voda, kao i razastiranje, odnosno valjanje jalovine. Na inicijativu Mjesnog odbora Kornić, usvojena je i ponuda Obrta za usluge Matanić iz Kornića, u ukupnom iznosu od 6.440,00 eura, za sanaciju poljoprivrednog puta od predjela Kacarol do predjela Fratrovica, a kojim se dolazi do 30-ak maslinika u okolici naselja Kornić.

Tijekom izlaganja na temu predmeta Odsjeka za gospodarstvo, prihvaćen je prijedlog Lovačkog društva Orebica iz Krka vezan uz rješavanje aktualnog problema stradanja ovaca koje uzrokuje divljač. Po uzoru na pozitivan odjek rješenja kojeg je primijenila Općina Malinska-Dubašnica, najavljeno je kako će Grad Krk stočarima sa svog područja izaći u susret sufinanciranjem žičanih ograda za zaštitu i čuvanje životinja, i to temeljem prethodno raspisanog javnog natječaja, a kojim će se, uz ostalo, za navedenu aktivnost odrediti budžet i propozicije koje će definirati prihvatljivog prijavitelja. Pored toga, prihvaćen je poziv Instituta za turizam temeljem kojeg se Grad Krk priključio projektu pod nazivom Učinkovitost mjera prilagodbe i ublažavanja učinaka klimatskih promjena u turizmu – COMMITMENT, a kojem je primarna zadaća utvrditi utjecaje i hazarde koje klimatske promjene imaju na turizam, kao i razinu otpornosti projektom obuhvaćenih destinacija. Tim će se istraživanjem strukturirati veze između klimatskih promjena, hazarda te mjera adaptacije i mitigacije koje su planirane i/ili implementirane na razini destinacija. Testiranjem će biti obuhvaćene tri pilot destinacije: obalna (grad Krk), planinska (Plitvička jezera) i kontinentalna (Sveti Martin na Muri). Namjera je, dakle, izmjeriti i dokumentirati konkretne utjecaje klimatskih promjena, identificirati ključne opasnosti te analizirati kapacitete za prilagodbu. Nastavno na projekt uređenja sportskog kompleksa u eksterijeru Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir u gradu Krku, prihvaćene su sljedeće ponude: (1) tvrtke Momentum grupa d.o.o. iz Krka, u iznosu od 6.600,00 eura bez PDV-a, za uslugu stručnog građevinskog i glavnog nadzora nad izvođenjem radova uređenja; (2) tvrtke Orking d.o.o. iz Osijeka, u iznosu od 6.500,00 eura bez PDV-a, za uslugu projektantskog nadzora; te (3) Ureda ovlaštenog inženjera elektrotehnike Damir Šiljeg iz Viškova, u iznosu od 3.000,00 eura bez PDV-a, za uslugu nadzora nad izvođenjem elektrotehničkih instalacija. Vezujući se uz projekt uređenja dječjeg igrališta na predjelu Portapisana u gradu Krku, također su prihvaćene sljedeće ponude: (1) tvrtke Momentum grupa d.o.o. iz Krka, u iznosu od 5.700,00 eura bez PDV-a, za uslugu stručnog građevinskog i glavnog nadzora nad izvođenjem radova uređenja; (2) tvrtke Ured arhitekture d.o.o. iz Rijeke, u iznosu od 6.400,00 eura bez PDV-a, za uslugu projektantskog nadzora; te (3) Ureda ovlaštenog inženjera elektrotehnike Damir Šiljeg iz Viškova, u iznosu od 3.000,00 eura bez PDV-a, za uslugu nadzora nad izvođenjem elektrotehničkih instalacija.

Tijekom razmatranja predmeta Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove, izdvojen je zahtjev Odbora za izbor, imenovanja te dodjelu povelja i priznanja Primorsko-goranske županije, radi pribavljanja prijedloga za imenovanje sudaca porotnika Županijskog suda u Rijeci s područja Grada Krka, uz napomenu kako će javni poziv, upućen potencijalnim porotnicima, biti uskoro dostupan na gradskim internetskim stranicama. Naposljetku, tvrtki Ivomi d.o.o. iz Zagreba dana je suglasnost za snimanje reklame za potrebe Grupe Pivac, i to u dijelu krčke starogradske jezgre. Snimanje reklame trajat će jedan dan, najvjerojatnije od 10.00 do 13.00 sati, a lokacija se za potrebe snimanja neće zatvarati.

Exit mobile version