PROJEKT ''DOGRADNJA LUKE''

Nazire se nova vizura crikveničke rivijere; Otvorenje se očekuje već početkom iduće sezone!

Foto: Crikvenica

Nakon što je započeo još u studenom 2018. godine, projekt Dogradnje luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luke Crikvenica ulazi u završnu fazu te su sad već vidljivi i obrisi nove crikveničke rive.

Očekuje se da bi već početkom iduće turističke sezone, na mjestu gdje trenutačno iz mora izranjaju betonski blokovi, ovdje mogli pristajati brodovi koji će prevoziti putnike na županijskoj brodskoj liniji Crikvenica-Šilo (otok Krk), i to tijekom cijele godine.

– Nakon što realiziramo projekt, stanovnicima otoka Krka bit će pristupačnije medicinske te usluge obrazovanja, a stvorit će se i preduvjeti za zapošljavanje na kopnu. Drugim riječima, dnevne će migracije biti mnogo jednostavnije, znajući da je riječ o liniji kojom se godišnje preveze oko 15 tisuća putnika.

Trenutačno smo u fazi postavljanja valobranskih ekrana i montažnih betonskih elemenata te betonskih blokova koji čine trup lukobrana – istaknuo je ravnatelj crikveničke Županijske lučke uprave Mario Kružić, te dodao kako do kraja godine započinje postavljanje montažnih betonskih elemenata na gatu Mala palada  ali i izvođenje kamenarskih radova, kako na Maloj paladi, tako i na lukobranu.

Projekt „Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luka Crikvenica“ najznačajniji je projekt od osnivanja Županijske lučke uprave Crikvenica te dosad najveće ulaganje u pomorsko dobro na području Primorsko-goranske županije.

Dovršenjem projekta zadovoljit će se svi sigurnosni zahtjevi za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo (otok Krk) koja je od velike važnosti za stanovništvo otoka.

Projekt je gotovo u cijelosti financiran sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u okviru specifičnog cilja – povećanje dostupnosti naseljenih otoka za njihove stanovnike, te sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za razvoj luka otvorenih za javni promet.

Vrijednost projekta iznosi gotovo 33 milijuna kuna, a radove izvodi Zajednica ponuditelja koju čine Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice, BSK commerce d.o.o. iz Rijeke i DSS obrt za izgradnju hidrograđevinskih objekata i podvodne radove iz Crikvenice, ističu u Županijskoj lučkoj upravi Crikvenica, prenosi Morski.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari