NE NASJEDAJTE! Udruga gluhih i nagluhih ne prikuplja donacije na Korzu i okolnim ulicama

Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Proteklih nekoliko dana pješačkim središtem Rijeke „hara“ nekoliko nametljivih mladića i djevojaka koji nametljivo od građana traže donacije za gluhe i nagluhe Riječane

Iz riječke Udruge gluhih i nagluhih zamolili su nas da objavimo kako je riječ o prevarantima koji u njihovo ime pokušavaju na lak način doći do novca.

Javila nam se i jedna čitateljica kojoj je radno mjesto u samom centru grada pa već nekoliko dana svjedoči ovoj prijevari:

„Zamolila bih vas nešto jer vaš portal čita puno ljudi. Upozorite građane da Rijekom, točnije centrom i Korzom kruži nekoliko ljudi, žena i muškaraca, koji traže donacije za gluhonijeme. No oni se samo pretvaraju da su gluhi, a nisu! Radim u centru i vidim ih svakodnevno kako se glasno dogovaraju na koji način će obavljati prijevaru. Iako je policija obaviještena o tome, očito još ništa od intervencije pa ovi i dalje svaki dan uzimaju ljudima novce…“, napisala nam je čitateljica.

Prevaranti ne samo što bezočno lažu nego su i bezobrazno nasrtljivi: građanima praktički guraju pod nos papir kojim traže donaciju za gluhe i nagluhe i nedolično komentiraju one koji se ogluše o njihove zahtjeve.

Inače, Udruga gluhih i nagluhih, rečeno nam je, financira se putem natječaja i preko nadležnog ministarstva a nikako ne preko ovakvih ili sličnih „akcija“.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari