KOSTRENA: Svim osnovnoškolcima besplatni udžbenici, srednjoškolcima poklon bonovi za knjige i sufinancirani javni prijevoz do škole

Foto: Riportal

Učenicima koji pohađaju srednju školu Općina Kostrena i ove će godine osigurati poklon bon u iznosu od 600 kuna za nabavku udžbenika i školskih potrepština

Ovu pogodnost moći će ostvariti svi učenici koji imaju prebivalište na području Kostrene, a koji ovo pravo već ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi ili mjeri.

Bonovi će se izdavati u Općini Kostrena, od 20. kolovoza do 28. rujna 2018. godine, a moći će se iskoristiti do 31. listopada 2018. godine u knjižarama Školska knjiga d.d., Hoću knjigu d.o.o. i Narodne novine d.d. Kako bi ostvarili pravo na bon, učenici su dužni dostaviti dokaz o prebivalištu (potvrda MUP-a ili osobna iskaznica) i potvrdu o upisu u školsku godinu 2018./2019.

Korisnicima koji su udžbenike ili potrepštine za srednju školu nabavili u nekoj drugoj knjižari ili putem web prodaje nadoknadit će se troškovi nabavke istih. Zahtjev za nadoknadu troškova može se podnijeti najkasnije do 31. listopada 2018. godine, a potrebno mu je priložiti original račun (R1), uvjerenje o prebivalištu ili osobnu iskaznicu za dijete (učenika), potvrdu škole koju učenik polazi te broj računa na koji će se izvršiti uplata.

U školskoj godini 2018./2019. Općina Kostrena sufinancirat će i trošak prijevoza, kupnju mjesečne karte javnog linijskog prijevoznika KD „Autotroleja“ d.o.o. Rijeka svim redovnim učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište na području Općine Kostrena, a koji ne ostvaruju pravo financiranja troška prijevoza po nekoj drugoj osnovi, za razdoblje rujan – prosinac 2018. u iznosu od 25% cijene mjesečne karte. Potvrde kojima će se ostvariti pravo na subvenciju prijevoza izdavat će se od 20. kolovoza 2018. godine. Kako bi ostvarili ovo pravo učenici su dužni dostaviti dokaz o prebivalištu (potvrda MUP-a ili osobna iskaznica) i potvrdu o upisu u školu za 2018./2019. godinu.

Svi učenici Osnovne škole Kostrena dobit će besplatne udžbenike. Na nivou škole organizirana je podjela udžbenika od starijih generacija mlađima, a udžbenici koji više nisu u odgovarajućem stanju za daljnju uporabu, bit će zamijenjeni novima što će financirati Općina Kostrena. Učenici će svoje komplete knjiga preuzeti prvog dana škole. Za sve korisnike programa socijalne skrbi nabavit će se i radne bilježnice i likovne mape do punog kompleta prema zahtjevu škole.

Oni učenici koji osnovnu školu pohađaju izvan Kostrene, mogu ostvariti pravo na nadoknadu troškova kupnje udžbenika, a zahtjevu trebaju priložiti original račun (R1), uvjerenje o prebivalištu ili osobnu iskaznicu za dijete (učenika), potvrdu škole koju učenik polazi, te broj računa na koji će se izvršiti uplata. Zahtjevi za nadoknadu troškova zaprimat će se od 20. kolovoza do 30. listopada 2018. godine.

Za učenike prvog razreda Osnovne škole Kostrena osiguran je poklon bon u iznosu 300 kuna kojeg će moći iskoristiti za školske potrepštine u knjižarama Školske knjige d.d., Hoću knjigu d.o.o. i Narodnih novina d.d. Poklon bonovi učenicima će se uručiti na svečanosti prvog dana škole.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari